perjantai 29. heinäkuuta 2011

Vihanneksia

Niin ihanaa, kun omasta maasta voi hakea tarvikkeet aterioihin. Varsinaisesta perunapenkistä en ole vielä ottanut perunoita, koska meidän villillä kasvimaalla kasvaa (liian) paljon viimevuotista villiä perunaa muiden vihannesten väleissä. Tosi epäkäytännöllistä, mutta usein meillä moni asia on :D Mutta ihan loistavia perunoita nämä silti ovat, kunhan saa vain kaivettua tuhoamatta mitään muita kasveja. Tänä vuonna tajusin tehdä porkkanaa, joka on aikaista lajiketta. Meillä kellarissa ei säily porkkanat, eikä punajuuret, joten parempi, mitä aikaisemmin pääsee syömään. Ja monena vuonna myös myyrä on syönyt paljon porkkanoita. Nyt ollaan harvennettu porkkanarivejä pöytään jo monta kertaa. Ne on niin ihanan makeita! Myös naurista olen keitellyt, ovat myös ihanan makeita, ei karvaita, eikä tikkuisia vielä. Tosin joitakin on myös mato ehtinyt maistamaan. Ne päätyy keitettynä possun ruokaa.

Minulla kasvaa jo nyrkin kokoisia punajuuria, mutta tänään huomasin, että myyrä pahalainen on ehtinyt pureksimaan niitä. Ja jotkin ovat kasvaneet halki. Meillä on monivuotinen myyrä ongelma kasvimaalla ja olen aika neuvoton jo sen kanssa. Pitää vaan yrittää ehtiä syödä vihannekset ennen myyrää. Ajattelin huomenna tehdä pnajuurilaatikkoa ja viikonloppuna tehdä etikkasäilykettä.

2 kommenttia:

  1. Minullakin oli myyrä, vaan eipä ole enää. Sain sen loukutettua, mutta ehti syödä melkein kaikki pavun pienet versot. Nythän kuuluu olevan taas myyrävuosi.

    Toivottavasti ei ole mitään todella vakavaa sairautta perheenjäsenellä. Voimia!

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti on vakavaa, parantaa ei ehkä voi, mutta voimme edes toivoa lisäaikaa. On edes hiukan toivoa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...