tiistai 20. syyskuuta 2011

Vähän sadonkorjuuta

Eilen hain melkein kaikki kurpitsat pois kasvimaalta, kun pelkäsin, että paleltuvat. Turha pelko, sillä sää taas lämpeni. Ovatpahan nyt korjattu kuitenkin, kunhan vaan ehtisi jotenkin säilöä. Kuvaa en ehtinyt ottaa, mutta katsotaan jos muistan laittaa myöhemmin.

Vielä löytyi vähän papuja ja muutaman tumman violetin löysin myös. Näitä ei aiemmin vielä ollut kun keitin keltaisia ja vihreitä pakkaseen. Ja vähän pieniä parsakaalin nuppuja löysin. Huomenna on sitten eväänä papuja ja parsakaalia.

Tässä maissin tähkiä, mutta ikava kyllä eivät ehtineet kypsyä syötäviksi tänäkään vuonna. En tiedä onko järkeä kasvattaa. Ihan harrastuksen ja mielenkiinnon vuoksi. Tänä vuonna oli ensimmäistä kertää myös latva-artisokkaa kasvamassa, mutta ihan epäonnistunut kokeilu. Yksi taimi teki n. 2 cm halkaisijaltaan olevan nupun.


Viimeisenä varmaan kaivelen kasvimaalta maa-artisokat, mutta tässä jo sen kukkia maljakossa. Maa-artisokkaa on nyt toista kesää kasvamassa. Toivottavasti ei valtaa ihan koko pihaa aikanaan. Näyttää olevan kova kasvamaan ja leviämään. Pitää yrittää kaivella mukulat tarkkaan pois ja jättää vain joitakin tiettyyn kohtaan siemeniksi ensi vuotta varten. Maa-artisokka oli aika erikoisen makuinen kun ekan kerran maistoi, mutta ihan hyvää sosekeittoa siitä saa. Vähän vaati totuttelua kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Kyllähän tuo maissi ennättää mutta se pitää esikasvattaa, niinkuin tuolla aiemmin mainitsit, niin on paremmat mahdollisuudet saada satoa. Mie olen nimittäin jo monena vuonna syönyt serkun kasvattamaa maissia täällä Savonlinna kupeessa!

    VastaaPoista
  2. Asutaan myös lähestulkoon Savonlinnan kupeessa, mutta mun amatööripuutarhurintaidot ei vielä toistaiseksi ole riittäneet maissin kasvatukseen. Totta kai, olen esikasvattanut, eihän ne muuten ehtisikään :) En tiedä ehkä vika on ollut jossakin muussa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...