lauantai 22. lokakuuta 2011

Lääke ruukussa

Luulen, että tämän viherkasvin nimi on rohtoaaloe. Viime viikolla onnistuin kahdesti saamaan palovamman. Ensin laskin vahingossa todella kuumaa  vettä keittiön hanasta suoraan vesemman käden kämmenselkään. Kädet ovat vielä tosi kuivat ja rohtuneet näin kylmenevillä ilmoilla ja kämmen selkää poltti ja kirveli ihan kauheasti. Kylmävesi huuhtelun jälkeen leikkasin aaloestani yhden oksan, jonka halkaisin ja sillä sitten sivelin palovamma kohtaa useampaan kertaan kirvely ja punoitus hävisi kokonaan. Toisen vamman sain oikean käden ranteeseen kun tyhmyyksissäni hämmensin kiehuvaa kurpitsahilloa ruokalusikalla. Hillosta loiskati oikein iso klotti ranteeseen ja se poltti oikeasti aika pahasti. Taas kirvely hävisi aaloen oksan geelillä. Seuraavana päivänä ranteeseen tuli kuitenkin iso rakkula, johon oli laitettava oikea palovammalaastari. (Sattui olemaan jemmassa, kun kuopus kesällä poltti kätensä grillissä ja sai hoitotarvikkeita ensiavusta) Rakkulan kohta ei kuitenkaan ole ollut kovin kipeä ja uskoisin sen osittain olevan aaloegeelin ansiota. Aaloekasvi on mielestäni todella helppohoitoinen ja vaatimaton. Kasvini on ollut kesäisin ulkona ja vähän huonolla hoidollakin välillä. Olen joskus jakanut siitä uusia alkuja tutuille. Oman kasvini ostin alunperin kirpparilta. Nyt en ole pitkiinaikoihin törmännyt kasveihin kirppiksillä.

3 kommenttia:

 1. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 2. Mun on tehnyt mieli kokeilla kanssa mitä mun aloen sisällä on. En tiedä mikä se niistä aloeista on, mutta aloe verat on tietääkseni korjuuikäisiä 3-4 vuotiaana ja toi on nyt sen aikaa tuossa tiskipöydällä kasvanut, joten geeli olis varmaan valmista. Mutta en nyt silti viitsi sanoa, että palovammoja odotellessa, kun toivottavasti niitä ei tule. Kauhea hinku olis kokeilla silti, mitä siellä on sisällä. Aloe on mielestäni jotenkin ihana kasvi ulkonäöllisestikin, pirteän vihreä ja ah niin hyödyllinenkin vielä. Kun vain varoo niitä piikkejä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkaa jostakin oksasta pätkä pois ja katso onko se sellainen kostean geelimäinen sisältä. Olen ihan sellaisenaan sivelyt kasvilla ihoa, mutta esim. kotikosmetiikassa en ole osannut käyttää. Jep, piikkejä kannattaa varoa :D Kiva kun kävit vierailulla blogissani.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...