sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Lämmityskausi avattu

Nyt on jo pari viikkoa lämmityskautta takana. Meillä on tällainen systeemi lämmittämässä: Ukko-uuni. Eli meillä lämpiää aina sauna kun lämmitetään taloa. Samassa paketissa on  kiuas, lämmityskattila ja lämminvesivaraaja. Kesäajaksi lämminvesi lämpiää sähkövastuksella. Olemme kyllä miettineet esim. aurinko vaihtoehtoa, mutta jotkin asiat vaativat kypsyttelyä ja suunnittelua (ja rahaa). Saunasta lämmin ilma tulee huoneisiin "kanavia" pitkin. Eli joka huoneessa on aukko, josta lämmin ilma tulee. Jos sauna olisi keskellä taloa, lämpö tulisi ehkä tasaisemmin joka puolelle, nyt joudumme kaikkein kovimmilla pakkasilla käyttämään parissa äärinurkassa liikuteltavaa sähköpatteria. Tämä lämmityssysteemi on kokemuksemme perusteella ihan tosi hyvä. Ainoa miinuspuoli on se, että joskus sisäilma menee tosi kuivaksi ja se aiheuttaa minulle ja esikoiselle nenäongelmia. Pyykkiä kuivaamalla ja pahimpina aikoina ilman kostuttimella tilanne korjaantuu. Tämä lämmitys oli talossamme silloin kun muutimme, tuskin olisimme itse osanneet tällaista uunia etsiä. Onneksi isäntä on innokas puuntekijä ja puunkantaja niin pysyy mökki lämmänä :)

3 kommenttia:

 1. Hauska lukea kokemuksia Ukko-uunista. Harkitsin itsekin kyseistä systeemiä edellisen talomme lämmitykseen, vaikutti paperilla ainakin varsin järkevältä. Nyt uuden talon myötä sellaisen tarve kuitenkin poistui.

  VastaaPoista
 2. Hieno homma tälläinen lämmitys..
  me asumme vielä vuokralla, mutta ehkä jo ensi kesänä on tarkoitus oma asunto rakentaa..
  Muuten kyllä ostettaisiin vanha tila mutta meillä täällä saaressa niitä on TOSI huonosti :/

  Olemme kuitenkin miettineet jo paljon kaikkea mahdollista taloon.. Tälläinen lämmitysmuoto on käynyt meilläkin mielessä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :)

  Suvis, mä oon yrittänyt kommentoida sun tekstejä, mutta jostain syystä en pysty... En ole niin taitava koneen kanssa, että osaisin (ainakaan toistaiseksi) ratkaista, että miksi en. Kiva lukea blogiasi kuitenkin :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...