lauantai 8. lokakuuta 2011

Suppilovahveroita

Monta vuotta olen haaveillut löytäväni oman suppispaikan ja tänään se tapahtui! Ja miten läheltä. Melkein hävettää, etten ole paikkaa aiemmin löytänyt. Noin 20 minuutin sieniretki ja 10l suppilovahveroita. Kyllä tuli hyvä mieli :)


Porkkanat tuli nostettua maasta. Toivotaan, että säilyisivät kellarissa. Meidän kellari on ehkä liian lämmin porkkanalle ja punajuurelle, kun nahistuvat jo aika pian. Ehkä voisin kuivata vähän ja osan pakastaa soseena....jos vaan ehdin. Punajuuret tulikin melkein syötyä suoraan maasta kilpaa myyrän kanssa. Taisin voittaa kuitenkin :) Onneksi myyrä ei koskenut mihinkään muuhun kuin punajuuriin. Yhteenkään porkkanaan ei oltu koskettu ja vain muutamaa perunaa oli haukattu.

Laatikollinen lehtikaalia odottamassa pakastusta ja kaksi "New Jersey walking stick"- rehukaalia. Lehdet keitin sialle ja varret on saunassa kuivumassa kävelykepeiksi :D Pojista se kuulosti hauskalta. Pari lehtikaalia ja pari rehukaalia vielä maalle jäi. Samoin keräkaalit, joita en tiedä, mitä niille tekisin ja miten säilytäisin. Epäilen, että säilyvät kellarissa... Pitää kai yrittää kuitenkin. Jos käärisi ne sanomalehteen? Yhden pienen kukkakaalinkin vielä löysin. Yksi jo aiemmin syöty kukka kaalli oli tehnyt uuden "poikasen".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...