maanantai 14. marraskuuta 2011

Soodaa

Paikallisessa halpakaupassa oli ruokasooda paljoustarjouksessa. En juuri käytä sitä mihinkään ruokaan, mutta sitä tarvitaan silti aina. Nimittäin puhdistamiseen.

Mikron saa puhtaaksi ja raikkaaksi kun laittaa kuppiin soodaa ja vettä ja laittaa ne mikroon lämpenemään pariksi kolmeksi minuutiksi. Pinttynytkin mikro lähtee puhtaaksi ihan kevyesti pyyhkimällä sen jälkeen.

Kerran huomasin vahingossa, että olin laittanut mikroon soodaveden teen tummentamassa kupissa ja tummentumat olivat samalla alkaneet irrota kupista. Sen jälkeen olen puhdistanut teekupit myös kuumentamalla ne mikrossa soodaveden kanssa. (Tosin nyt kun on se astianpesukone, tämä asia ei ole enää niin ajankohtainen)

Jääkaapista saa pahat hajut pois, jos laittaa sinne soodavesi astian joksikin aikaa.

Huonosti vetävän viemärin saa auki, kun kaataa sinne ensi soodaa ja päälle etikkaa. Aineet alkavat kuplia ja sihistä kovasti. Jonkin ajan päästä voi huuhdella aineet pois kuumalla vedellä. Viemärin pahahaju poistuu samalla.

Soodavinkkejä on varmasti paljon lisääkin, mutta näitä olen tullut itse käyttäneeksi.

3 kommenttia:

 1. Itekin oon käyttänyt sooda juuri mirkon puhdistukseen ja pahojen hajujen poistoon. Pitääkin tuotaa sooda-etikkaa kokeilla tuohon yhteen lavuaariin, joska alkais kunnolla vetämään. ;D

  VastaaPoista
 2. Minä ostin 10 kiloa vasta! :D
  Meillä menee soodaa :)

  VastaaPoista
 3. Oliko se 10kg paketti? Mistä sellasia saa?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...