sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Menneen viikon sapuskoita

Nyt kun olen ollut lomalla ja äitiyslomalla jo pari kuukautta, on ihan eritavalla aikaa tehdä ruokaa alusta loppuun itse. Itse tekemiseen kyllä motivoi myös se, että ruoka on lisäaineetonta ja puhdasta ja sitä on varastot pullollaan. Onneksi tuli ahkeroitua keväällä, kesällä ja syksyllä. Ja kun nyt syö näitä varastoja jää rahaa säästöön, koska kaupasta ei tarvitse ostaa esim. lihaa, vihanneksia, marjoja, mehuja jne. Säästöt tulevat varmaan jossain vaiheessa tarpeeseen, kun äitiysloma loppuu ja jään hoitovapaalle. Luulenpa, etten pidä tällä kertaa mitään kiirettä töihin. Pojat ovat menneet aikanaan hoitoon noin 10kk ikäisinä, mutta nyt tämä tuleva lapsi ei kyllä mene. Tosin en minä tiedä onko minulla enää töitäkään mihin palata,jos tämä kuntaliitos asia tässä maassa toteutuu. En ole kunnan töissä, mutta asia vaikuttaa silti omaan työpaikkaani väistämättä jotenkin.

Tässä jotakin mitä söimme viime viikolla:Pinaattimunakas: Pakastepinaattia, oltermannin jämä raastettuna, munia ja pieni lorausmaitoa.
Paistettu voissa.


Oman possun ulkofileetä:

Mausteena pinnassa pippuria ja suolaa.


Paistettu reilu pari tuntia porkkanan, lantun, sipulin ja valkosipulin kanssa uunissa. Vähän lorautin oliiviöljyä ja porkkanan keitin vettä sekaan, etteivät vihannekset ihan kuivuneet. Lihan pinnassa seesaminsiemeniä, ihan hetken mielijohteesta ne siihen hujautin, koska ennen lihaa paitoin pellillisen sämpylöitä ja niiden päälle laitoin noita siemeniä. Joku voisi sanoa, että tämä oli mautonta, mutta minusta tämä oli pelkkiä perusmakuja ja hyvää sellaisenaan.


Minun ja isännän herkkua; uunissa paitettuja sian kylkiluita. Mausteena vain pinnassa suolaa ja pippuria. Pakastimme kaikki possun kylkiluut näin, koska ovat paistettuina tosi hyviä!


Mustatorvisienikastike:

Itse kasvatettuja/kerättyjä ja kuivattuja purjoa ja mustatorvisieniä.

Tämä kastike on lempparisieni kastikkeeni! (Ja tuo sienikirja on lempparisienikirjani)


Söimme toki muutakin viime viikolla, mutta tässä ehkä herkuimmat :)

Sitten oli vielä operaatio porkkanoiden pelastaminen. On pitänyt syödä porkkanoita ihan urakalla, sillä pakkasten aikana osa porkkanoista pääsi jäätymään, en tajunnut ajoissa avata kellarin väliovea, että sinne pääsisi lämpimämpää ilmaa :( Nyt on syöty paljon raakaa porkkanaa, porkkanaraastetta, keitettyja porkkanoita, porkkanoita ruuan seassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...