keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Mietteitä kengistä ja vähän muustakin

Minulla on kohta synttärit ja sainkin siitä hyvän syyn törsätä. Oikeasti nämä molemmat lahjat on tarjouksesta, koska ovat molemmat sen hintaluokan ihanuuksia, etten niitä normaalihinnalla raaskisi ostaa. Varsinkaan kun tiedän, että olisi syytä säästää hoitovapaan varalle. Tuli nyt kyllä vähän tuhlariolo, olen omasta mielestäni ostellut aika järkevästi viimeaikoina ja shoppaillut lähinnä vaan ruokakaupassa elintarvikkeita. Enkä sielläkään ole juuri esim. liha- tai leipähyllyn antimia tarvinnut. Vaatteita meillä ostetaan lähinnä kirppareilta. Olen ihan tietoisesti nyt vältellyt niitäkin, koska minussa asuu pieni hamsteri... Kun ei mene sinne, ei tule kiusausta ostaa mitään ylimääräistä. Olen lähinnä vaan vienyt tavaraa sinne viimeisten viikkojen aikana.
Mutta nämä minun lahjukset... Tykkäisin ihan hirveästi erilaisista kengistä... Mutta olen päättänyt ostaa vaan tarpeeseen ja hyviä kenkiä. Köyhällä ei ole varaa halpaan ja onneksi löysin oman kenkämerkkini; El Naturalista. Nämä oli nyt neljännet samaa merkkiä. Kätevä tilata netistä, kun tietää mikä koko sopii ja että ovat hyvät. Ensimmäiset kaksi paria ostin neljä ja puoli vuotta sitten. Samalla kertaa sekä nilkkurit, että kävelykengät. Kävelykengät on jo kerran paikkautettu suutarilla, koska niissä on sisävuorissa reiät pikkuvarpaiden kohdalla, mutta ne on ehdottomasti parhaat kesäkenkäni edelleen. Siis käyttömukavuudeltaan, ei ulkonäöltään enää... Vanhat nilkkurit on sellaiset punaiset, missä on "villasukkavarret" ja niiden varret pitäisi parsia, muuten ovat edelleen tosi hyvät jalassa. Vuosi sitten keväällä tilasin tarjouksesta puoleen hintaan mustat kävelykengät, jotka ovat nyt olleet juhla- ja työtilaisuuskenkinä. Kunhan vanhat kävelykengät on lopullisesti puhki, otan ne sitten arkikäyttöön. Nämä uudet nilkkurit on noin puoleen hintaan netistä tilattu ja aion pitää niitä vähän parempina kenkinä alkuun.
Vaatteita löytyy helposti kirppareilta ja joskus ihan vaan saan niitä tutuilta tai joskus tuunailen tai ompelen, mutta käytetyt kengät onkin jo vähän mutkikkaampi juttu. Eikä ajatus toisen kengistä oikein houkuttele... Vaatteet voi pestä, kenkiä ei oikein. Muita lempparikenkiäni ovat kotimaiset. Kolme talvea olen lompsinut pinkeillä Kuomilla. Juntin näköiset, mutta käytännölliset ja lämpimät... ja kestävät. Reinot on hyvät ja Nokian kumpparit. Ja tämän talven pakkasten pelastus; Lahtisen huopikkaat (jotka myös ratkaisivat hautajaiskenkäongelmani). No nytpä tiedättekin melkeimpä kaikki kenkäni, jotka omistan :DToinen lahja itselleni oli ihan puhtaasti heräteostos paikallisesta halpakaupasta; Hackmannin kesäkannu 1,2 l. Se oli ilmeisesti viimeinen ja siksi tarjouskorissa oranssilla lapulla. Tykkään kovasti emaliastioista ja niitä on meillä käytössä; vateja, mukeja, kulhoja... Ne on lähestulkoon kaikki vanhoja, ei näitä merkkiuustuotantoja. Tämä oli nyt pakko ostaa. Ja se tulee varmasti olemaan oikeasti käytössä, eikä hyllyllä koristeena. Iloinen yllätys oli kun kotona huomasin, että tätähän voi lämmittää hellalla.


Paras synttärilahja olisi kyllä, jos vauva syntyisi. Sain tänään lääkäriltä vauvan painoarvioksi 4,2 kiloa ja uuden ajan viikon päähän... Toivotaan, että viikon päästä ei tarvitsisi enää arvuutella synnytänkö vai leikataanko... Jos silloin ei ole vielä syntynyt, varmasti saan ajan sektioon.

Ja lopuksi; tarjousmunista ja -maidosta vohveleita pojille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...