perjantai 18. toukokuuta 2012

Kultaa ja kukkasia

Kaivoin tänään kultaa takapihalta ;)
Pihasaunan takana meillä on pihan pimein ja hyttysrikkain nurkka, jossa ei oikein voi kasvattaa edes nurmikkoa. Saunan takana on tooodella iso ja vanha kuusi ja sen takana oja. Siihen saunan ja kuusen väliin jää sopivasti paikka avokompostille. Olisi tietysti fiksua, jos tässä olisi osastot eri-ikäiselle tavaralle, mutta tehtiin muutama vuosi sitten ihan vaan tällainen lauta/katiskaverkkokehikko johon on tavaraa kärrätty. Tässä taitaa olla neljän vuoden edestä ainesta. Ja mitä siinä on. Siinä on haravoituja lehtiä (emme haravoi ahkerasti, keväällä vain ne, jotka oikeasti pistää silmään tai häiritsee. Haravointi on melko turhaa puuhaa.), risuja, oksia, kanien ja viiriäisten puruja jätöksineen, kasvihuoneen jätteitä ja munankuorista päätellen olemme joku vuosi tyhjentäneet myös lämpökompostorin puolivalmiin tavaran sinne. Tuolla keskellä kasaa on ihan mahtavaa tavaraa kasvimaan maanparannukseen. Tein myös kasoja joissa on viime kesän sian lantaa, haravoituja lehtiä ja tätä ainetta. Kasoihin istutan kurpitsoita. Tein kasat kasvimaan viereen, joten kasvimaa myös levenee nyt samalla. Ensi kesänä siihen voi sitten kylvää jotain muuta.
En kyllä ymmärrä, että ihmiset ajavat kärri tolkulla kaatopaikoille pihojen lehtiä ja risuja ja vielä maksavat siitä. Ja sitten ostava turvetta ja multaa kaupasta pihalle. Melko vaivattomasti saisi ihan ilmaiseksi uutta maa-ainesta. No en minä ymmärrä montaa muutakaan asiaa. Mutta eipä taida aina kovin moni ymmärtää minunkaan aivoituksiani, joten tasoissa ollaan :D

Tontin rajan ojassa kukkii rentukat. Olemme ihan luonnosta nämä siirtänee pihalle. Minusta nämä ovat ihania.

Pihamme ainoa iso narsissi.

Ja kukkasia "rikkaruohosalaatissa" Pihalta kerättyjä voikukan lehtiä, sitruunamelissaa, poimulehteä, minttua, ruohosipulia, saksan kirveliä ja kasvimaalla rikkaruohona kasvavan orvokin kukkia.

4 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana blogi - jään varmasti seuraamaan! Olen itse puutarhahullu, mutta nyt ei oikein ole aika muka riittänyt mihinkään kuylvöihin :( Pitää kyllä ostella sitten taimia ja huijata vähän. Luin monen monta postausta ja jään innolla odottelemaan uusia! :)

  VastaaPoista
 2. Ei minullakaan joka kevät jää aikaa näin paljon taimien kasvatukselle. Nyt kun saa olla vauvan kanssa kotona, ne menee tuossa kaiken muun ohessa. Kiva kun tulit käymään ja tervetuloa toistekin :) Puutarhahommat on kyllä mukavia!

  VastaaPoista
 3. Moikka!

  Piti tulla heti lukemaan blogiasi, kun siitä oli aiemmin illalla puhetta:)! Kivalta näyttää, pitää lisätä blogi omaan suosikit-kansioon!

  T:Anne

  VastaaPoista
 4. Kiva kun tulit tännekin kylään ja mukava, että kommentoit :) Tervetuloa toistekin tänne ja ihan livenäkin. Oli mukava nähdä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...