perjantai 4. toukokuuta 2012

Taimia, taimia

Viime viikolla laitoin kurkut ja kurpitsat itämään ja nyt ne näyttävät jo tosi hyvältä. Tämä kuva on eiliseltä ja tänään ovat jo selkeästi isompia. Pitkiä kasvihuone kurkkuja en ole koskaan kasvattanut, ainoastaa lyhyitä avomaankurkkuja. Syömme niitä sysksyisin leivän päällä ja salaatissa ihan niin kuin tavallista kurkkua, joten en ole keksinyt miksi edes kasvattaisin niitä pitkiä. Saan senkin tilan kasvihuoneessa jollekin muulle. Kurpitsoita on monenlaisia isoja ja pieniä ja tietysti kesäkurpitsoita. Koristekurpitsan simenet taisivat olla liian vanhoja, koska eivät ainakaan vielä ole itäneet.
Hauska kurpitsa sattumus viime kesältä: Tuolla yhdessä tikussa lukee baby. Kasvatin samaisia baby gem minikurpitsoita myös viime vuonna, mutta unohdin loppukesällä, että minulla oli sellaisia. Loppukesästä maalla kasvoi kyllä aika monta vähän tennispalloa suurempaa kaunista pientä kurpitsaa, mutta luulin että ne olivat sellaisia keskenkasvuisia green hubbardeja. Ja sika sai syödäkseen kaikki herkulliset baby gemit :D Tykkäsi niistä ihan älyttömästi!

Tässä ovat viidakkokurkkuni, jotka ovat sellainen kokeilu. Joka vuosi aina joku uutuus. Ja taustalla näkyy hämärästi toinen kokeilu, jonka tiedän jo nyt epäonnistuvan; munakoiso. Sain munakoison siemenet serkulta tuliaisksi puutarhamessuilta, mutta sain laitettua ne itämään liian myöhään, joten ne tuskin ehtivät kasvaa tarpeeksi isoiksi. Näistä on kuva siksi, että ne meinasivat kuolla toissa yönä. Olin unohtanut ne "kylmään eteiseen" yöksi muutaman muun taimen kanssa. Kuin ihmeen kaupalla ne kuitenkin virkosivat kun nostin ne sisälle auringon paisteiselle ikkunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...