tiistai 11. kesäkuuta 2013

Pikainen kuulumispäivitys

Hirmuisesti kaikkea tekemistä nyt kesällä. Ei oikein jaksa tänne päivittää. Tai vaikka jaksaisikin, tuntuu tyhmältä kirjoittaa mitään ilman kuvia. Kuvia ei ehdi, eikä muista ottaa.

Lauantaina olin työmatkalla Helsingissä. Tosi pitkä päivä. Oikeastaan viikon työtunnit tuli täyteen yhden päivän aikana. Nyt sitten lorvailen tällä viikolla kotona vähän enemmän. Isäntä jäi lomalle tänään.

Onneksi ollaan nyt kotona. Olisi monta juttua rästissä, mitä pitää tehdä. Koko piha on ihan levällään ja remonttihommat vähän vaiheessa. Paljon siivoamista pihalla... ja sisälläkin. Jotenkin vähän ahdistavaa, että on liian monta projektia kesken. Mutta toisaalta, me ei olla ehkä koskaan saatu näin paljon aikaiseksi näin lyhyessä ajassa.

Uudesta varastosta ja lasiseinähuoneesta puuttuu vielä ulko-ovi. Niiden viereisestä kopperosta puuttuu seinät. Meillä on nyt vihdoin sellainen kuution vesisäiliö, johon voi säilöä sadevettä, mutta se pitää liittää ränniin. Ränni on nytkähtänyt ja se pitäisi korjata, ettei valuta vettä seinän viereen. Takapihalle pitäisi tehdä laatoitusta.

Valmistakin on vähän. Lampailla on uusi aitaus. Viemäriremontti on valmis. Kasvimaa on melkein valmis. Purjot olen unohtanut istuttaa. Ja kylvää papuja. Viemäriremontin jälkeiselle mullokselle, olen istuttanut taimia, joita jäi yli työpaikan taimimyyjäisistä.

Hirveen hajanaisia nää mun ajatukset.

Kasvimaakerhoa olen pitänyt jo kahdesti. Minulla on kuusi varsinaista kerholaista ja oma Artisokka kuunteluoppilaana. Mukavaa on ollut.

Tänään annoin loput ylimääräiset tomaatin, chilin ja ananasirsikan taimet työkaverille. Sain "maksuksi" jäätelöä. Kevään mittaan jaoin aika monta taimea ystäville ja tutuille.

Omat tomaatit kukkii jo kovasti. Peruna on komeasti taimella. Retiisejä olen syönyt. Sipulissa on kymmensenttiset varret. Porkkanaa vähän harvensin. Punajuurta kylvin lisää, kun riveissä oli aukkoja. Kasvimaalla on ihan liikaa rikkaruohoja. Istutin 62 kaalintainta. Karkasikohan kaalimopo käsistä. Ötökät ne syö kuitenkin. Pessimisti ei pety. Kurpitsat ja kurkut on istutettu. Yhdessä kurpitsassa on kukka. Pitäisiköhän ne peittää. Ilmat kylmeni. Tuleekohan halllaa. Onneksi isäntä on säämies. Kysynpä siltä.

Ostin tänään kääpiövuohen.

Piste.

13 kommenttia:

 1. Heei, kuva siitä vuohesta heti! :)

  VastaaPoista
 2. kääpiövuohi! :) katseltiin muuten karttaa ja todettiin että teillehän pääsis tosiaan joskus linja-autolla :) vai sanoinkohan tästä jo? :D

  VastaaPoista
 3. Vuohesta lisää juttua, kiitos :) Onko se sellaista pysyvämpää sorttia vai pakastimeen menevää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sen verran arvokas hankinta, että ei päädy pataan :) Tämän vuotinen uuhikaan ei ole näillä näkymin päätymässä. Talviasumuksesta kerron myöhemmin. On sen verran vaiheessa vielä... kuten melko moni muukin asia juuri nyt meillä :D

   Poista
 4. Minäkin haluan nähdä vuohisesta kuvan.

  VastaaPoista
 5. Oi, miten ihanaa! Onnittelut uuden vuohen omistajalle :)! Onko se sellainen afrikkalainen kääpiövuohi? Yhdellä tutullani oli niitä aikoinaan...

  VastaaPoista
 6. Voi, kun ihanata! Onnea uudelle vuohen omistajalle :)! Onko se sellainen afrikkalainen? Yhdellä tutulla oli niitä aikoinaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minä olen ymmärtänyt, että afrikkalaisiksi kääpiövuohiksi sanotaan. Ihan oikeaa vuohta olen haaveillut, mutta kun pelottaa, että se karkaa ja syö kaiken pihalla :D Jotenkin haaveilen, että tämä pienempi pysyy aidoissa paremmin, toivotaan näin. Suomen vuohi tuottaisi maitoa, mutta tämä on nyt enempi pihan koriste ja lemmikki :) Yhden haaveen täyttymys omalla tavallaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...