sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Sadonkorjuu jatkuu

 Kuluneella viikolla olen yrittänyt tyhjentää kasvimaata. Ainakin sellaiset kasvit pois, jotka ovat arkoja kylmälle. Tässä on os kurpitsoistani, niitä tuli noin pari kottikärryllistä. Isoimmatkaan eivät ole mitään superjättiläisiä, koska alkoivat kasvaa hedelmää melko myöhään, mutta kiitos pitkän kesän, sain runsaan kurpitsasadon. Ja minusta on kivempi, että on monta kohtuullisen kokoista kurpitsaa kuin yksi jättiläinen. Osan näistä vien kellariin, osan olen antanut pois ja osalla tehnyt vaihtokauppaa. Moni on halunnut koristekurpitsoita. Itse en niistä niin välitä. Meillä on aina sellainen kaaos, että turha sitä on koristella :D
Viimeiset avomaan kurkut. Keräsin kaikkein pienimmätkin ja tein minisuolakurkkuja.

Siemeniä olen kerännyt jonkin verran. Tässä tattaria, vihanneskrassia ja punajuurta. Myös porkkanan siemeniä sain. Siinä en ole aiemmin onnistunut. Minulla on jemmassa myös palsternakan, kaurajuuren, korianterin, paprikan, chilin, tomaatin, orvokin yms. siemeniä. Kuivaan monet kasvit varsineen tai siemenkotineen ja säästän myös ne hukkaan menevät osat kaneille talviherkuiksi. Samoin yrteistä, jotka olen kuivannut, säästän ovat varret eläimille.

Viimeisiä papuja; ruusu- ja härkäpapua sekä violetteja herneitä. Keitin ja pakastin. Vajaa litra papuja ja vajaa 10 litraa kuoria. Lampaat ja vuohi söi nämä "roskat".

Porkkanat ja perunat on kellarissa. Kaalit, lantut ja purjot vielä maassa.

2 kommenttia:

  1. Eikös mikonpäivänä pitäisi olla nauriit kuopassa ja akat pirtissä. Meillä on kyllä vielä kaikenlaista kasvimaalla :) Täytyykin mennä peittelemään pavut. Jos sieltä vielä jotain saisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että pitäisi, mutta meillä usein asiat tapahtuu hieman viimetipassa :D Ja onneksi voi vähän päätellä sääennustuksista, että onko ihan pakko nostaa kasvit maasta vai ei. Meillä ei ole vielä pehemmin kylmä puraissut mitään. Tällä viikolla, jos saisi nuo loput talteen :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...