tiistai 9. joulukuuta 2014

Testissä Vanishin tahranpoistoaineet

Liityin aiemmin syksyllä Buzzadoriin ja sitä kautta sain testattavaksi Vanishin tahranpoistoaineita sekä näytteitä jaettavaksi kavereille. 

Tein liinatestin tahroilla, joita meillä useimmiten esiintyy. Nuorimmainen lapsista on vielä hyvinkin paljon sotkuiässä ja paitojen rintamuksissa on milloin mitäkin.

Testiliinaan siis töhräsin ylhäältä vasemmalta alkaen 
1. Omenaa 2. Omenamehua 3. Ketsuppia 
4. Karpalokiisseliä 5. Mustikkaa 6. Rypsiöljyä
7. Porkkanaraastetta 8. Luumuhilloa

Pesin testiliinan valkoisen tavallisen pyykin kanssa 40 asteessa. Pesuaineena oli pesupähkinöitä ja muuna pyykkinä valkoisia sukkia, alkkareita ja T-paitoja. Mukaan koneeseen annostelin purkin ohjeen mukaan valkoiselle pyykille tarkoitettua Vanish OxiAction Crystal Whitea. Tätä ei ehkä ole ajateltu pesupähkinöiden kaveriksi vaan "tavallisten pesuaineiden" kanssa, mutta minulla ei nyt niitä sattunut olemaan. Jos käytän jauhetta se on useimmiten Erisanin allergikoille sopivaa jauhetta. Tänä syksynä vaan on ollut rahat niin vähissä, että en ole ostanut pesuainetta, kun on tullut joskus ostettua noita pähkinöitä reilummin. En ole pesupähkinöiden suuri fani. Ne tekee ainakin meillä pesukoneen tosi likaiseksi ja lopulta sekä kone että vaatteet haisevat tosi pahalta. 


Nyt tuli höpöteltyä ihan kaikkea tähän kuuumatonta. Mutta siis pesutulos oli pähkinöistä huolimatta tosi hyvä. Kaikki tahrat omenaa ja mustikkaa lukuunottamatta hävisivät täysin. Jopa rypsiööljy, jolla olen joskus jonkun vaatteen pilannut täysin. Mustikasta jäi jäljelle aavistus ja omenasta vähän pienempi aavistus. 


Pistin Vanishin myös ihan tosi toimiin. Minulla on ulkotyötakki, joka on ihan kamalan likainen aina vielä pesun jälkeenkin. Tosi fiksu valinta työtakiksi tuollainen hempeän vaalea, mutta se oli kirppiksellä ilmainen. Tämä takki oli pesun jäljiltä, mutta siinä oli aivan harmaat hihan suut ja nuo ruskeat tahrat ovat aitoa tervaa. Tervatahrat ovat olleet jo ainakin 5 kertaa pesussa ennen tätä kuvaa. Laitoin tahroihin ja hihan suihin nestemäistä Vanish Power Geliä. Pesukoneeseen lisäsin vielä perinteistä jauhemaista Vanishia pinkistä purkista. Pesin normaalisti koneessa 40 asteessa toisen takin kanssa.


Lopputulos oli kyllä minusta hyvä. Harmaat hihan suut puhdistuivat melkein kokonaan ja tervetahrat pinenenivät, vaikka luulin niiden olevan täysin mahdottomia. Kiva testi, vaikka sinänsä tällä takilla ei ole mitään väliä. se voi olla tahrainen, eikä se vaikuta käyttöön. Enkä muutenkaan laittaisi takkia ihmisten ilmoille. Se on kaksi numeroa liian isokin minulle :D

Ostaisinko Vanishia jatkossa? Kenties, jos johonkin tärkeään vaatteeseen tulisi tahroja. En kyllä tiedä onko minulla tärkeitä vaatteita. Mutta mieluummin yrittäisin poistaa jostain arvovaatteesta tahrat kuin heittäisin pois. 

Pidin tuotteissa siitä, että ne eivät tuoksu, niissä on allergia- ja joutsenmerkki. Joutsenmerkki kertoo ympäristöystävällisyydestä. Tuote voikin olla sitä, mutta jäin miettimään sitä miksi ympäristömerkki on annettu tuotteeseen, joka on muovipurkissa ja joka purkissa on muovinen mittalusikka. Eikö näitä voisi pakata vaikka pahviin? Ymmärrän toki, että tuo pyöreä pinkki purkki on osa brändiä, mutta en silti tajua ympäristön kannalta. Siski nämä tuotteet kenties jäävät jatkossakin minulta hyllyyn.

Minulla on muuten vielä muutama näyte, joten tosi elämän tutut huomio. Jos haluatte kokeilla Vanishia, voin tuoda näytepussukan ja kertoa tuotteesta :)

(Jos joku miettii, että mikä ihmeen Buzzador, niin se on sivusto, johon rekisteröitymällä voi saada erilaisia tuotteita testattavaksi, joko ilmaiseksi tai alennettuun hintaa. Lähetyksen mukana saattaa olla myös näytteitä jaettavaksi kavereille. Tähän tietysti liittyy se, että saaduista tuotteista on kerrottava kavereille joko naamatusten tai netissä. Sivusto ei lähetä mitään tuotteita kenellekään ihan yllättäin vaan saan aina ennakkoon ehdotuksia kampanjoista ja voin itse päättää haenko kampanjaan mukaan tai en. Nyt syksyllä minulla olisi ollut mahdollisuus testata kirkasvalolamppua, mutta se ei olisi ilmainen vaan huomattavasti alennettuun hintaan. Valitettavasti kampanja sattui sellaiseen saumaan, ettei tilillä ollut kuin parikymppiä. En luonnollisestikaan käyttänyt niitä lamppuun vaan ruokaostoksiin. En haluaisi myöskään hakea kampanjaan, jonka tuote sotisi jotenkin totaalisesti arvojani vastaan.)

(Niin ja jos joku nyt tämän postauksen perusteella luuli, että olemme taloudellisesti ihan järkyttävän tiukoilla niin ei kannata huolestua. Tilanne on ohi jo ja ihan normaalin joulun saamme aikaan. Lahjoineen, ruokineen , kaikkineen. )

3 kommenttia:

 1. Mä olen useasti miettinyt Vanishiä kun isäntä oli laittanut turpeesta märät sukat valkoisten t-paitojensa joukkoon pyykkikoriin... töttöröö, ne paidat on ihan hirveän näköisiä mutta ei lähde pesussa ei >:(
  Mutta osto puuhiin en ole vielä kertaakaan yltänyt, kun en osta kaupasta pyykinpesu ainetta niin sitä ei jotenkin osaa asennoitua siihen että kävilisi sitä kautta.... ehkä vielä jonain päivänä!

  VastaaPoista
 2. Pesuaineet, murheenkryyni ja valinnan vaikeus! Meillä oli pitkään pesupähkinät, mutta kyllästyin myös, ensisijaisesti siihen, ettei niillä puhdasta meidän sottapyttyjen pyykeistä tullut. Ja jos et heti, eli minä en ikinä, ottanu pyykkejä pois koneesta, tuli haju. Harmi, koska se olis niin hyvä vaihtoehto kemiallisille tuotteille.
  Harmittaa muutamat tyttölapsen talvitakit, joita ei saa millään puhtaaksi, jotka olisivat vielä täydessä iskussa muuten. Ne on menny eteenpäin tormuutakeiksi, jolloin ulkonäöllä ei ole niin väliä.
  Kyllä, kokeilisin Vanishia mielellään. Sovitaan treffit myöhemmin. Kunhan tervehdytte ja tulee hyvä hetki.

  VastaaPoista
 3. Kiitos testeri tuli postissa ja siemenistä iso kiitos!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...