maanantai 5. tammikuuta 2015

Asumiskuluista minäkin...

Maelka ja Nannukka olivat laittaneet asumiskulupostauksen niin mä nyt sitten aattelin katsoa vähän meidän kuluja. Viime postaukseni oli tuloista niin onhan se nyt kohtuullista näitä menojakin kirjata sitten.

Sähköstä. Meillä on puulämmitys ja talvella lämmin vesikin lämpiää puulla. Puille en ole laskenut kustannuksia kun ne on miehen elämäntapa ja harrastus. Halvalla tai ilmaiseksi niitä haalii. Tosi moottorisaha vie bensaa ja halkomakone sähkö, mutta enpä osaa niihin kuluihin sanoa. Sähköä meillä vie suhteessa eniten kesällä veden lämmittäminen. Kesällä kun ei viitsi koko taloa puilla paahtaa pelkän veden takia. Joskus olemme katkaisseet heinäkuuksi veden lämmön pois ja käyttäneen pihasaunaa ja sen vesisäiliötä, mutta toisaalta se ei ole fiksua, ettei saa vesisäiliössä kasvamaan legionellaa. Iso osa sähkölaskustamme on siirtomaksua ja muuta kuin itse sähköä. Sähkösopimuksena meillä on vihreä vaihtoehto emmekä ole kilpailuttaneet sopimustamme, koska haluamme pitää sen vihreänä. Ihan tarkkoja sähkölaskuja minulla ei tässä nyt ole koska laskut tulee nykyisin e-laskuina ja vanhojen selaaminen maksaa, enkä pihinä nyt ala sitä tätä varten selvittämään. Mittaristakin sen näkisi, mutta täytyy todeta, etten osannut siitä katsoa vuoden kulutusta. Jotain numeroita siinä näytöllä pyöri... Viime vuosina sähkön kulutuksemme on vaihdellut vajaasta 8000:sta 10000:n kWh:n. Riippuu ihan talvesta, pitääkö laittaa paljon sähköpattereita lisälämmöksi vai ei. Viime vuonna luulen kulutuksen olleen kenties jossain 9000 kieppeillä koska olimme paljon kotona ja kotona ollessa tulee käyttäneeksi kaikenlaista elektroniikkaa viihdykkeeksi.

Vedestä. Meillä ei ole vesimaksua. Vettä nostaa sähköpumppu, joten sen kulutus on oikeastaan sähkölaskussa. Veden kulutukseen en osaa sanoa, muuta kuin, että meillä ei huuhdella vessaa vedellä. Astian- ja pyykinpesukone käy ainakin kerran päivässä. Yksi perheen jäsen peseytyy kerran päivässä, yksi joka toinen tai kolmas päivä, kolme henkilöä kaksi tai kolme kertaa viikossa ja tarvittaessa.

Jätevettä käy loka-auto tyhjentämässä kaksi kertaa vuodessa. Se on sellainen yrittäjä joka ei ole laskuttanut pariin vuoteen, joten en tiedä... Mulla ei kantti kestäis pyytää sitä enää. Mutta miehen mielestä se ei ole meidän ongelma.

Kiinteistövero on noin 140 euroa vuodessa.

Roska-auto käy 6 viikon välein ja kesällä kerran kuussa ja silloin jaamme kustannuksia naapureiden kanssa. Roska-autolle maksamme noin 60 euroa vuodessa. Joku kunnallinen maksukin taisi olla. Sitä en muista.

Nuohous kerran vuodessa hiukan alle satasen.

Satunnaisia sähkö- ja putkimiespalveluita tulee vuosittain.

Ja lainaa pitää tietysti maksaa pois joka kuussa, mutta se on aika henkilökohtainen juttu, enkä tiedä haluammeko sitä julkisesti kertoa.

Tiedämme asumiskustannuksemme tosi pieniksi ja se on yksi tosi hyvä syy olla muuttamatta pois. Laskinkohan oikein... nyt nukkumaan, että jaksaa mennä huomenna töihin tenaamaan niitä kuluja varten.

5 kommenttia:

 1. On ihanaa kun olette jakseneet nähdä vaivaa näiden asioiden kirjaamiseen, sille niistä saa itselle yllättävän paljon lisää tietoa ja se saa ajattelemaan myös omia kulutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Luulen, että olet ihan uusi blogituttavuus. Hauska tavata :)

   Poista
 2. Meillä on yli kaksikertaa suurempi kiinteistövero, ja näyttää sekin vaan aina nousevan. Me ollaan venytetty jäteastian tyhjennystä 8 viikkoon, mikä on pisin mahdollinen, yritetään sulloa sekajätteet niin tiivisti ja kierrättää mahdollisimman tarkaan, jotain vajaa 7 euroa meillä on tyhjennyskerta, mutta säästö se on pienikin säästö. Ja en kyllä ollenkaan muistanut tuota yleistä kierrätysmaksu tms, olisikohan se jotain 25 euroa vuosi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kysyä tuota kahdeksaa viikkoa. Olen ollut siinä uskossa, että 6 on lyhin väli. Tai ehkä on eri firmoissa eritavalla, en tiedä. Meillä tyhjennys maksaa noin 9 euroa.

   Poista
  2. Tuo tyhjennysväli saattaa kyllä tosiaan olla kuntakohtainen, mutta meidän alueella sai ainakin hakea siihen pidennystäkin, ainakin taajaman ulkopuolella asuvat, ehkäpä teilläkin saisi niin tehdä?. Tavallaan aika hurjaa muuten ajatella että mekin tuotetaan roskaa 240 litraa kahdessa kuukaudessa, voishan sitä koittaa roskata vähemmänkin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...