tiistai 14. heinäkuuta 2015

Vertailun vuoksi


Viime vuonna.


Tänä vuonna.Rastaita on ihan hirveästi ja ne meinaa syödä viinimarjan raakileet. Koskaan aiemmin emme ole käyttäneet verkkoja. Nyt ostimme sellaisia. Tosin osaan pensaista rastaan on osanneet verkon allekin. Pitäisi laittaa ihan maahan asti aukottomasti ja siinä verkkoa laittaessa tuntuu jo osa raakileista karisevan kun tertut tarttuvat verkkoon. Hankalaa. Luonnon kasvien kasvu on ollut tosi runsasta, rehevää ja elin voimaista tänä vuonna, mutta kasvimaa ei niinkään. Perunaa näyttäisi tulevan, jos ei mikään tauti iske. Samoin porkkana näyttää ihan hyvältä, mutta ne pavut ja herneet ei vaan menesty nyt. Härkäpavunkin kasvu on huonompaa. Tuo mun kasvimaa näyttää ihan kamalan sekavalta ja sotkuiselta kun vertaa moniin ihaniin kasvimaakuviin, mitä blogeista löytyy. Perustelen itselleni, että tää on nyt sellainen permakulttuuripuutarha ja siksi tän kuuluukin näyttää tällaiselta. En tiedä kuuluuko oikeasti, mutta se kuulostaa paremmalta kuin sekasotku :D Ja kyllä mä tuolla paljon käyn hoitamassa vaikkei se ehkä ihan siltä näytä... Pitää ottaa lähikuvia kunhan kasveissa olisi edes jotain kuvattavaa. Ainoa, mitä olen kasvimaalta jo käyttänyt on salaatti- ja yrttikasveja. Ja metsämansikoita sekä pari puutarhamansikkaa ollaan maisteltu. Kyllä tämä vielä iloksi muuttuu. Muuttuhan?

6 kommenttia:

 1. Eikös puutarhan pidä ensisijaisesti miellyttää omistajaansa, ja kasvimaan tuottaa satoa :) Olen vähän itse miettinyt että pitäisi kokeilla sekaviljelyä, vaikka kasvit nyt laatikoissa kasvavat. Porkkanat ja sipulit on kyllä vuororivein, mutta olisi ihan kiva mahduttaa sekaan kukkiakin. Ja tilan saisi silleen ehkä paremmin hyödynnettyä. Ja rehevämmälle sinulla näyttää, meillä vaan kasvit kituuttaa, vaikka onneksi nyt on hieman poutaisempi jakso ollut ja se on hieman kasveja piristänytkin. Ja sitten on luvattu koko ensi viikoksi sadetta taas. Hyvää kesää kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta :) Kyllä tuo aina jotain satoa on tuottanut, mutta ajoittain se ei miellytä omaa(kaan) silmää :D Tai yleensä tässä vaiheessa kesää se alkaa miellyttää kun hyötykasvien varret on useimmiten näihin aikoihin jo rikkaruohoja isompia, mutta nyt on toisinpäin. Tilan hyödyntämisen kannalta meillä on tällaista sekaista. Mahtuu enemmän. Pelkäänpä kyllä pahoin, että vanhemmiten joudun väljentämään kun käytävätkin on niin pienet, että joudun itse olemaan toisinaa hyvin hankalassa asennossa kitkiessä ;)

   Poista
 2. Pakko on muuttua!

  Munkin kasvimaasta tuli jotenkin kuvauksellisempi kun kaivoin taimet esiin vesiheinän joukosta...Onko jossain joku määritellyt että blogikasvimaiden pitää olla siistejä, olen huomannut saman että kaikilla muilla on kaikki tip top. Paitsi meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minäkin eilen vietin pari tuntia kitkien, mutta unohdin kuvata :D

   Poista
 3. Kylmä ja sateinen kesä, mikään ei kasva meillä... sato jää ikävä kyllä vain haaveisiin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...