torstai 24. tammikuuta 2013

Talouspaperin korvikkeitaMeillä on isännän kanssa kiistelty vuosia siitä, tarvitaanko kotona talouspaperia vai ei. Minusta se on turhake. Miehestä se on joka kodin vakio hyödyke. Mies on voittanut taiston sikäli, että sitä meille ostetaan. Minä taas yritän olla kuitenkin sitä käyttämättä. Minusta talouspaperia ei tarvita, koska sen voi korvata rätillä ja pyyhkeellä. Astiat kuivataan astiapyyhkeellä, kädet käsipyyhkeellä, pöytä ja lattia omilla räteillään. (Tiskirätin olen korvannut itse neulomilla, joita pesen yli 60:ssä ja tarvittaessa keitän ne) Nyt vauveli on siinä iässä, että oma lusikka ja koura pitää tunkea joka ruokaan ja sotkua tulee ihan hirmuisesti. Myös rättipyykkiä tulee paljon. Pojille aikanaan ompelin tähän tarkoitukseen rättejä vanhoista lakanoista. Ne ovat jo aika surkeassa kunnossa ja kelpaavat enää ehkä lattia rievuiksi ja osa on jo hävinnytkin. Tyttelille ompelin ohuesta, harsomaisesta puuvillakankaasta noin talouspaperiarkin kokoisia rättejä ja neuloin niille säilytyspussin. Toimivat loistavasti! Imukykyisiä, sopivan kokoisia, voi pestä kuumassa ja kuivuvat hetkessä. Eivätkä ne repeä niin kuin paperi. Nämä ovat paljon parempia kuin ne lakanasta ommellut. Pussin neuloin vähän samaan tyyliin kuin sipulipussin, josta kirjoitin jokin aika sitten. Tähän yritin vähän kuvion tapaista tehdä. Tuo alaosa on neulottu siten, että on vain toistettu oikein neuloen langan kierto, kaksi yhteen, langan kierto, kaksi yhteen jne. Seuraava kerros tavallisesti oikein. Tämän toistoa vaan... Tuo rättien kangas muuten... leikkasin yhdet kesähousut palasiksi, että sain näitä rättejä. Ne eivät mahtuneet minulle, olin saanut ne ystävältä. Tuskin juurikaan käytetty niitä housuja. Kierrätystä. Lapsen naamaa voi pyyhkiä housun takamuksella! Voi lapsi parka :D

6 kommenttia:

 1. Olet ihan oikeassa, talouspaperi on turhake. Vaikka meillä on sitä... Onneksi talouspaperia tulee ostettua noin 2 pakettia vuodessa. Muuten käytän kangasrättejä, mutta saippuanteossa tarvittaessa talouspaperia jos joutuu esim. pyyhkimään sauvasekottimen kesken touhujen. En yhtään tiedä miten lipeä reagoi kankaan kanssa. Ainahan sitä voi kokeilla. Joskus mietin sitä että kokeilisin olla osittain ilman tavallista vessapaperia. Mies tyrmäs ajatuksen heti :D kun ehdotin että pisujen jälkeen olis käytössä vain pieni kangaspala jonka sitten pesisi pesukoneessa.

  VastaaPoista
 2. Mullakin on kyllä yks juttu mihin käytän talouspaperia... jos pesen multaisia juureksia sisällä ja multaa/hiekkaa joutuu altaan reunaan, pyyhin sen pois paperilla, ettei mene viemäri tukkoon. Meillä on joskus vähän ongelmia viemärin kanssa... Kesällä kyllä pesen juurekset ulkona kaivolla ja talvella yleensä sisällä vadissa, josta vien likavedet suoraan ulos tai kompostiin.

  Olen amerikkalaisista blogeista ja jostain suomalaisestakin lukenut tuosta "kestovessapaperista", mutta se ei oikein ajatuksena innosta... Tässä kohtaa mulla iskee ennakkoluulot ja pahasti :D Ja tuleehan meidän isukin palkka metsästä niin, että käytetään nyt sitten sitä paperia edes johonkin, että pysyy perhe leivässä :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin ostan talouspaperia aika harvoin ja käytän erilaisia "rättejä".

  VastaaPoista
 4. Tiedätkö, minulla oli ystävä, joka ratkaisi sotkuisen vauvan -ongelman aina samalla tavalla: nuolemalla. Lapsi kainaloista nostamalla oman naaman korkeudelle ja lipslipslips nuolemalla naama ja posket puhtaiksi. Sitten sama käsiin... Ja lapsi kikatti iloisena. Sit vesipesulle, joka kävi nopeasti ja helposti, kun kaikki möhnä oli vanhemman mahassa :) Kaikki kävi aina äärimmäisen luontevasti ja vikkelään. Hyviä aikuisia lapsista aikanaan kasvoi (ja hyvähampaisiakin, karieskontaktia vältettiin tietoisesti)

  VastaaPoista
 5. :D Aika mainio juttu. Ei ihan kyllä kuulosta meikäläisen jutulle kuitenkaan. Mulla on hyvin reikiintyvät hampaat ja taipumus saada melko usein huuliherpes, että ehkä ei :D Katsoin yhtä dokumenttia jostakin alkuperäisheimosta ja jotenkin noin siinäkin tapahtui.

  VastaaPoista
 6. Mä en ole vielä oikein myöskään keksinyt talouspaperin ideaa. Käytän vessapaperia jos joskus tuntuu ettei rätillä pärjää.

  Mutta nyt sellainen paketti on, koska ostin koululaiselta ison paalin vessapaperia ja siinä tuli kaupanpäälle talouspaperia. Voihan siihen niistää nenää esimerkiksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...