sunnuntai 11. elokuuta 2013

Pihalla

 Otin tänään vähän kuvia pihalla. Että sain mahtumaan kuvaan isomman maiseman seisoin naapurin pellon puolella kuvatessani. Tällasta tämä on, kuvani on surkeita ja teksti täynnä virheitä. Kirjamia puuttuu tai ne on väärässä järjestyksessä ja ainakin yhdyssanat on ihan takuulla väärin. Elämänikin on sellaista, ei niin laadukasta kuvamaailmaltaan, kaikki on vinksinvonksin ja heikunkeikun :)
Kasvimaa kasvaa hyvin. Juurekset näyttää onnistuvan, punajuurta lukuunottamatta. Kurpitsat on ihan viidakkoa ja luulen, että ehtivät tehdä myös kohtuullisen sadonkin. kasvu on kaikinpuolin hyvin rehevää. Hyvä kesä :)
Omenapuutarhassa puut notkuvat omenista. Tosin saan jokapäivä kerätä muumiotautisia pois... Mutta vielä näyttää olevan hyviäkin, kun vaan linnut eivät nokkisi kolhuja joihin muumiopöpö iskee. Perunamaa on tässä kuvassa. Niistä piti niittää varret pois. Toivon, että maanalla olisi kohtuullisesti mukuloita. Jos vaikka tammikuulle pääsisi. On meillä perunaa kyllä vähäsen muuallakin, joissa varsikin on vielä kunnossa. Maa-artisokka on perunan vieressä ja se on minua korkeampaa.

Talon ja autotallin välissä on kaalimaa, joka epäonnistui. Tuskin tulee mitään. Koko alkukesän kaalit kituivat ötököiden kanssa ja alkoivat kasvaa vasta nyt. Keltaoranssit kukat on kääpiösamettikukkaa, joissa on hyvänmakuiset kukat. Avomaakurkut tuossa seinustalla eivät nyt kovin mnestyneet. En jaksanut kastella riittävästi. Reunassa on vähän perunaa. Ne istutin, mitä oli kellariin jäänyt itämään.


Viime viikolla löysin uuden rikkaruohon, joka näytti hyvin mielenkiintoiselta. Melkein kuin mini peruna. Aloin katsella kasvikirjoistani, kasvaako Suomessa koisokasveja luonnossa. Ja kyllä, mustakoiso voi kasvaa rikkaruohona. Hassua sikäli, että myös Lezzie oli löytänyt saman kasvin puutarhastaan ja kirjoittanut samasta aiheesta tänään! Lukekaa sieltä enemmän aiheesta. Pitää käydä huomenna kitkemässä pois, ettei lapset syö noita marjoja, ovat myrkyllisiä. Yhdessä kirjassani sanottiin, että joissain maissa lehtiä syödään pinaatin tavoin, mutta en kyllä menisi myrkkykasvia kokeilemaan. Älä sinäkään!


 Ja lopuksi. Minulla on 12 kania. Tänään yksi tuttu sanoi, että varo vaan ettei kohta 100 :D

Eipä nyt sitten muuta. Öitä! Tai huomenta! Milloin nyt satut lukemaan tätä ;)

6 kommenttia:

 1. On kyllä ihme että näin samana vuonna ilmestyi tuo kun ei meilläkään ole ennen ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä kasvien lähellä se sulla kasvoi? Minulla porkkanapenkissä. Lähellä on myös punajuurta ja palsternakkaa, mutta jälkimmäisten siementen mukana ei ole voinut tulla kun olen itse kerännyt palsternakan siemenet talteen.

   Poista
 2. On sulla puuhaa kerrakseen noin isossa puutarhassa.

  Me käytiin eilen katsastamassa pari taloa ja puutarhaa. Ukkokulta ja asuntovälittäja katselivat kummissaan kun minä tarkastelin kopostit ja nuuskuttelin niiden tuoksuja ... :-)
  Kenties jossainvaiheessa meilläkin olisi oma puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydätte mieleisen talon ja puutarhan... ja kompostin ;) Haaveilla on taipumus toteutua ja varsinkin kun niiden eteen tekee jotain eikä vain odota.
   En minä nyt siitä isosta tiedä, mutta on tässä ihan kiitettävästi puuhaa. Olisi helpompaa, jos ei tarvitsisi vahtia 1-vuotiasta koko ajan. Saa olla selässäkin silmät. Pitää yrittää aina päikkäreiden aikana ja illalla vähän puuhailla. Nythän tuossa kasvimaassa ei enää onneksi ole kitkemistä, kun rikkaruohot ei mahdu väliin.

   Poista
 3. Hieno pupukasa, onneksi olkoon! Ja muutenkin hyvän sadon johdosta.

  Mikäs ihmeen ruikutus tuossa alussa oli kuvista ja tekstistä! Kaikki näyttää taas niin hienolta ja ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :) Onnea tarvitaan aina! Olet oikeassa kuvissa näyttää oikein hienolta, alankin katsomaan elämääni kameran läpi, tuo uutta näkemystä asioihin :D Ei se niin rupuinen olekaan, tämä elämä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...