lauantai 16. marraskuuta 2013

Eräkokki, makuja kairasta kaupunkiin


Sain ensimmäistä kertaa blogini vuoksi kirjan näytekappaleen arvosteltavaksi. Se kirja on keittokirja nimeltä: Eräkokki, makuja kairasta kaupunkiin
Kirjan kustantaja on Mtsäkustannus ja mielelläni tällaista kirjaa mainostan jo siksikin, että tuo sama taho julkaisee Metsälehteä, joka tulee kotiimme ja on hyvin luettu ja pidetty.
Tämän kirjan ohjeita en ole vielä ehtinyt testailla, kun jotenkin ei ole tullut kauheasti muutenkaan kokkailtua sen erityisempää. Sitä arkista vaan.
Kirjassa on tosi monipuolisesti ohjeita riistasta ja luonnonantimista. Erityisellä mielenkiinnolla katselin hirvireseptejä ja kalareseptejä, koska nämä eivät raaka-aineina ole minulle kovin tuttuja tai helppoja. Vaikka niitä sillointällöin omaan käyttöön saakin. Myös metsäkanalintu ohjeita katselin, vaikka niistä ei ole mitään kokemusta. Mietin, josko niistä saisi jotain vinkkiä noiden kesyjen lintujen valmistamiseen. Toki riistan ja kotieläimen maku saattaa olla hieman erilainen. Erityisen mielenkiintoinen aihe on kuivalihanvalmistus. Tosin on hyvin epätodennäköistä, että tulisi koskaan kuivata poronlihaa. Mutta uusista asioista on hauska lukea. Olisi kiva jos joka päivä oppisi jotain uutta, vaikka sitten kirjasta, jos ei ihan käytännössä oppisikaan.
Kirjaa mukavasti höystää ihmisten omat tarinat liittyen luontoon ja ruokaan.
Kyllä minä tämän kirjan hankkisin kirjahyllyyni. Kirja tulee ihan varmasti käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...