sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Velttoilu viikko
Olen ollut viime päivät poissa koneelta, joten eipä ole tullut paljon kirjoiteltua tai kommentoitua mitään. Olen ollut viime päivät aika poissa kaikesta. Joku tauti iski ja kolme päivää meni peiton alla pötkötellessä. Ei ollut kuumetta, mutta joka paikkaan koski, väsytti ihan tolkuttomasti ja oli tosi huono olo. Pahimpana sairauspäivänä nukuin 13 tunnun yöunet yhteen putkeen ja otin vielä päivällä muutamat nokoset. Just ja just hätäseen sain eläimet ruokittua ja päivällä lapsille keitettyä makaronia tai kaurapuuroa ja iltaruuista huolehti isi. Noutopitsaa, pakaste ranskalaisia, munia... Ja lapset tykkää, kun isin ruuat on niin hyviä, parempia kuin äitin... Onneksi olin lainannut kirjoja pitkästä aikaa ja käynyt kirppikseltä ilmaisia lehtiä, joten luettavaa riitti. Tosin sinä kaikkein pahimpana päivänä en voinut edes lukea.

 

 Luin mm. Jennifer Worthin Hakekaa kätilö, kaupungin varjoissa ja itkeä vollotin. Siinä oli niin liikuttavia kertomuksia. Kun isäntä tuli kotiin, pojat kertoivat: "Iskä, äiti itkee kun se lukee jotain surullista kirjaa. Onko järkee kirjottaa sellasia." Ja miesväki tuli siihen tulokseen, että ei ole. En ole tv-sarjaa katsonut kuin ehkä yhden jakson, mutta ajattelin käydä etsimässä kirjastosta sen ykkös osankin ja selvittää montako näitä on. Tuossa kirjassa muuten ärsytti se, että siihen oli jäänyt tosi monta kirjoitusvirhettä. Vähän naurattaa se, että minä, joka kirjoitan toisinaan niin väärin täällä, enkä edes vaivaudu korjaamaan virheitäni, ärsyynnyn kirjoitusvirheistä! Että, antteksi vaan kaikille, joita olen virheillä ärsyttänyt :D Mutta toisaalta mä oon vaan amatööri ja olettaisi, että kirjoja kääntäisi ja oikolukisi ammattilaiset... Sairastamisessa taisi olla se hyvä puoli, että pääsin taas lukemisen makuun.

Telkkariakin tuli vähän katseltua, mutta ei olympialaisia. En ole ikinä oppinut katsomaan urheilua. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Ja toisaalta... kaikki kohut liittyen näihin kyseisiin kisoihin liittyen. Eipä taida olla niin väliksikään kannattaa koko kisoja. Ja vaikka kisat olisivat jossain muuallakin. Minusta on ihan tolkutonta rahan, energian, luonnonvarojen yms. tuhlausta koko touhu. Hyvää ja harmitonta viihdettä kenties jonkun mielestä. Tervehenkistä kisailua. Kansallista itsetuntoa nostatattavaa ja kansoja yhdistävää. No diiba daaba. Ihan keinotekoista höttöä niinkuin taitaa olla kohta kaikki mitä ympärillämme näemme. Raha siellä jyllää, eikä muulla väliä. Ihmisellä, luonnolla, oikeudenmukaisuudella, reiluudella. Siinä touhussa ole mitään tervehenkistä. Mutta eipä kannata vetää hernareita nenään kenenkään tästä. Minun on tosi helppo sanoa näin, koska minulta puuttuu kokonaan kaikki mielenkiinto mitä tahansa urheilua kohtaan. En ole ikinä koskaan ollut kiinnostunut mistään siihen liittyvästä. Paitsi joskus teininä. Ihan vaan siksi, ettei erottuisi joukosta...
Että eipä tässä kummempia tällä kertaa :)

3 kommenttia:

  1. Mua ei kans pätkääkään kiinnosta urheilu, ei oo koskaan kiinnostanu. Paitsi yhtenä talvena tapitin curlingia, Suami ei ees pelannu sillon. Pappa kyttää intona olympialaisia, mun mielestä niitä ei olis pitäny järjestää ollenkaan. Eli samoja aatoksia ko sullaki. :-)

    VastaaPoista
  2. Minä olen kattonut tv:stä tuota Hakekaa kätilö ja se on hyvä! Katsoin osan edellisistä jaksoista ja nyt olen katsonut pari jaksoa tästä uudesta, onneks se tulee uusintana lauantaina, kun perjantaisin meillä on srk juttu, niin sillon ei ehdi.Pitäsköhän katsoa löytyskö meiän kirjastosta noita kirjoja...

    VastaaPoista
  3. Oo, kiitos vinkistä, en tiennyt, että on ilmestynyt toinenkin osa Kätilöstä. Ensimmäinen oli hyvä, niin varmaan tämäkin, kunhan saan sen käsiini.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...