keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kevätkiire ja 10 kuvaa


Viime viikon ma-ke olin Tallinnassa. Se oli työmatka ja kävimme 7 hengen ryhmämme kanssa tutustumassa työhömme liittyvissä paikoissa sekä Viru- hotellin KGP-museossa, jonka tasanteelta tämä kuva on otettu. Matkasta olisi kertomista, mutta valitettavasti toukokuu on kyllä sen verran suuritöinen kotona, että en millään pysty enempää viettämään aikaa koneella ja blogin parissa. Matka oli mukava, mutta jotenkin toisaalta harmitti olla poiskin juuri kevättouhujen aikaan. Mutta kotona oli kuulemma satanut koko ajan, joten ihan turhaan harmittelin. En olisi kuitenkaan tehnyt pihatöitä.


Lauantain vietimme Tykkimäellä koko perhe. Mukavaa oli.Ankat ovat jo ulkona. Kiitos helteiden. Lammasaita on turhan harva ankoille, mutta onneksi löysin jostain vanhat kaihtimet, joille ei ole mitään muuta käyttöä enää. Varjostavat mukavasti ja ovat "tien tukkona".


Koppi huussin alakerrassa. Oikean puoleiselle aidalle jouduin punomaan risuja, koska ankathan siitä karkasivat lampaiden puolelle. Kunhan oppivat kunnolla ulkoilemaan, saatan päästää linnut pihalle etana- ja ötökkäjahtiin. Pienempi tarha on hyvä olla olemassa niiksi ajoiksi kun emme ole itse pihapiirissä vahtimassa.


Kesäkanala-ankkala. Ei ehkä kaikkein kaunein... Mutta melkein nolla budjetilla toteutettu.


Isäntä laittoi minulle sadevesikeräimen rännin alle. Jos saisimme jostain toisen pöntön, laittaisimme sen lähemmäs kasvihuonetta. Ajatuksena laittaa putki maan sisään. Putken toinen pää laitetaan tämän pöntön hanan alle ja toinen pää rinteessä alemmas niin että vesi valuisi siihen toiseen pönttöön. Tähän päähän tarvitaan tietysti myös joku suppilo... Huomaa, putki on jo valmiina. Se on viime kesänä ylös kaivettu vanha viemäriputkemme. Joka ei siis materiaalina oikeasti edes ole viemäriputkea...


Viiriäiset asuvat nyt yhteisessä häkissä, mutta omissa lokeroissaan. Niistä on (kai?) toisilleen seuraa, mutta kumpikaan ei voi nokkia toiselta silmiä päästä. Ihan ovat samannäköisiä äiti ja lapsi.


Isännän pömpelit :) Näiden taakse teimme eilen trukkilavoista aitauksen. Asukkaat tulevat lauantaina.


Tiput.


Kasvimaan ja pellon välissä, tontin rajalla kasvaa luonnosta siirrettyä rentukkaa. Mä tykkään tästä kukkapenkistä tosi paljon ja on tosi helppohoitoinen!

Kasvimaata on osittain tehty, tomaatit laitettu kasvihuoneeseen ja monta muuta puuhaa on levällään ympäri pihaa... Paljon voisi kuvata ja kertoa. Mutta ihan kaikkea ei vaan jaksa. Eikä jaksa tehdä sisällä mitään kun on tehnyt ulkona vaikka mitä. Kädet on niin mustat ettei niitä saa edes harjalla ja saippualla puhtaaksi. Tammikuuhun mennessä lika yleensä kuluu pois :D Toivoisin, että myös kotitaloussotku kuluisi itsestään pois, mutta valitettavasti sitä ei ole vielä koskaan tapahtunut....

2 kommenttia:

  1. Onpas ankat jo isoja, olisko possuja tulossa trukkilava-aitaukseen? Kevät on kyllä kiirestä aikaa ja voihan sitä kertoilla tapahtumista sitten vähän jälkikäteenkin, kun kevään kiireet helpottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nuo ankat kasvoivat todella nopeasti! Jostakin luin, että 10 viikkoisina ovat patavalmiita, eivätkä enää sitten kasva. Ehkä kuitenkin pidämme niitä kauemmin. Kyllä aitaukseen tulee possuja :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...