perjantai 16. tammikuuta 2015

Nuukailuompelua

Nyt mulla ei ole laittaa kuvia, mutta tulinpahan joutessani höpisemään. Tänään taas vähän harrastin ompelua. Eilen siivosin vaatekomeroa ja sieltä löytyi vielä pari vauvan lakanaa ja yksi rikkinäinen normaalikokoinen lakana, jossa oli iso reikä keskellä.

Olisin voinut laittaa pikkulakanat kiertoonkin, mutta päätin tuunata niistä uuden lakanan kuopukselle. Vaikka lakanat olivat aivan erilaiset väreiltä ja kuvioilta niin minä ompelin ne yhteen ja vähän kavensin toisen lakanan reunaa, että kokonaisuudesta tuli tasainen. Meillä on tuollaisia kaksivärisiä lakanoita jo aika monta. On tainnut kaikki liian pienet tullut yhdisteltyä isommiksi. Aluslakanathan ei kestä ihan älyttömän monia vuosia, joten aina niille on tarvetta ja lapsista on vaan ihan hauskaa, että ne on vähän kirjavia. Eikä se sauma keskellä haittaa, siitä ei tule niin paksua, että se unta haittaisi. Mun äiti harrasti tätä ihan samaa lakanan tuunailua aikanaan. Muistan, että hän myös avasi pienistä lasten pussilakanoista saumat auki ja päärmäsi sitten reunat. Niistä tuli sitten aluslakanoita isompaan sänkyyn kun kasvoimme.

Sen hajonneen lakanan korjasin. Katkaisin lakanan kahtia niin, että lakanasta lähti noin 30 sentin kaistale pois. Siis se pahimmin repeytynyt kohta. Avasin lakanan reunapäärmeet ja yhdistin pätkät niistä avatuista päistä yhteen. Sitten päärmäsin ne uudet päät. Näin käännettynä vahvempi kangas jää keskelle ja heikommaksi kulunut osa jää lakanan päihin. Lakana yltää edelleen normaalin patjan päälle. Kestää taas aikansa. Siitä rikkinäisestä pätkästä tein muutaman "kestotalouspaperin".


5 kommenttia:

 1. Reipas emäntä se siellä puuhailee :) Meillä mamma joskus aukoi vanhoja pussilakanoita ja teki niistä parisängyn lakanoita kun niistä hänellä oli pula.

  VastaaPoista
 2. Kiva olla välillä reipas. Syksy menikin lähinnä päivästä toiseen epätoivoisesti rämpiessä. Vaikka oikeasti kaikki oli ihan jees, niin silti kaikki tuntui niin vaikealta ja raskaalta. Valon puute kai sen tekee.

  VastaaPoista
 3. Voi miten tarmokasta! Sinä olet hyvä kuluttaja! (Ei ekonomistien mutta Luonto-äidin mielestä.)

  VastaaPoista
 4. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 3000 € 3.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...