perjantai 12. helmikuuta 2016

Testailua - Myllyn Paras pannukakkujauho



Liityin erään tuttuvan suosituksesta Hopottajat- sivustolle. Sitä kautta sain testattavaksi Myllyn Paras pannukakkujauhoa pari pussia. Ensimmäisen pannarin tein ihan tavalliseen tapaan. Ei mitään mausteita tai hienouksia. Paistoin vain pussin ohjeen mukaan ja söimme mansikkahillon kanssa. Pussin ainekset vaan vispattiin maitoon, jossa oli pari ruokalusikallista rasvaa ja paistettiin 225 asteessa noin 25 minuuttia. Maistui ihan siltä kuin pannari yleensä maistuu. Lapsillekin maistui hyvin. Täälaisena yleensä pannarin syömme.

Tänään paistoin sitten toisesta pussillisesta suolaista pannaria. Harvemmin tulee tehtyä tällaista. Lisäilin vähän, mitä sattui kaapissa olemaan. Tein pannaritaikinan ohjeen mukaan. Sekaan pussillinen kinkkusuikaleita, puolikas vihreä paprika, pakastimesta viime kesän basilikaa, mustapippuria myllystä ja ruokalusikallinen Ajvaria. (Ajvar on balkanilainen paprika-munakoisokastike/säilyke. Sitä saa ainakin Lidlistä. Sitä sattui olemaan avattu purkki jääkaapissa ja yritän tunkea sitä nyt kaikkeen ennen kuin se pilaantuu. Olen käyttänyt sitä mm. lihapulliin ja mararonilaatikkoon. Sekä valmiin ruuan kanssa lisukkeena.) Pannarista tuli hyvää ja nälkä lähti. Aion ottaa sitä huomenna töihin evääksi. 

Tuota Myllyn Paras- pannukakkujauhoa saa kaiketi kaikista ruokakaupoista. Omasta K-marketista kävin ostamassa nämä. Ihan sopivan hintainen tuote n. pari euroa, mutta en kyllä keksi tälle käyttöä meidän perheessä. Varsinkin kun on omien kanojen munia melkein aina, niin pannaria tulee tehtyä sitten niistä. Pannari on meillä vähän sellainen ruoka, jota tehdään silloin kun on maitoa menossa vanhaksi. Meillä kaikki tykkäävät pannarista. En tiedä olisiko tämä sellainen kotivara tuote kaiken varalle kaappiin. Toisaalta näissä ostamissani pusseissa ei ainakaan ollut mitkään järisyttävän pitkät päiväykset. "Vain" tämän vuoden kesäkuuhun. Ehkei meillä tule menemään edes kotivarakategoriaan. Mietin, että josko joksikin retkievääksi, mutta eipä oikein millään retkellä pysty pannaria paistamaan. Lettuja kyllä, mutta sen taikinan voi ottaa pullossa mukaan niin ei tarvitse alkaa sekoitella aineksia maastossa. En tiedä ketkä ovat tämän tuotteen kohderyhmää. Me emme ainakaan. Vaikkei tässä sinänsä maussa tai muussa mitään vikaa ollutkaan. 




7 kommenttia:

  1. Wau, aina tulee jotain uutta markkinoille helpottamaan ihmisten arkea. Meilläkin kananmunat tulee omasta takaa, samoin teen pannaria kun maitoa on jäämässä vanhaksi tai en viitsi pullaa leipoa. Minua kiinnostaa aina tuollaisten tuotteiden mahdolliset lisäaineet, käynpä lukemassa kaupasta tuotteen tiedot. Yritän käyttää mahdollisimman vähän kaupan lisäaineita, ja sitäpaitsi pannaritaikina on helppo ja nopea tehdä itsekin. Uskon kyllä että tuollekin tuotteelle oma käyttäjäryhmänsä löytyy, esim. kiireiset lapsiperheet kaupungissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin tuohon linkin, josta näet tuotteen ainekset. Siinä on kolme e-koodillista ainetta joista yksi on sooda, kaksi muuta ovat jotain fosfaattia stabilointiaineena ja askorbiinihappoa, joka toimii jauhonparanteena. Enpä tiedä helpottaako tämä merkittävästi arkea. Pannariin tulee kuitenkin tosi vähän aineita muutenkin ja sitä joutuu paistamaan ihan saman ajan kuin tätäkin. Onko jollain niin kiire, ettei ehdi rikkoa paria munaa ja mitata jauhoja? Jos on, tekee ehkä sitten jotain muuta ruokaa. Tai vaan lämmittää jotain oikeasti valmista. Tämä kuitenkin paistuu sen 25 minuuttia, joten miksi säästää minuutti taikinan tekemisessä?

      Poista
  2. Mielenkiintoinen postaus. Totta on, että markkinoille tulee kaikenlaisia tuotteita joilla pyritään helpottamaan ihmisen arkea. Me emme ole niihin kyllä syttyneet, mutta varmasti niillä on paikkansa kiireisten ihmisten arjessa. - Teillä on aivan ihana talo. Niin kauniilla paikalla. Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Tuli kirjoitusvirhe, siksi poistin edellisen kommentin :) Kiitos ja kiitos samoin Hyvää ystävänpäivää!

      Poista
  3. Lättyaineksia mies ostaa välillä. Niistä tuleekin kyllä hyvät lätyt. Mutta samoilla linjoilla kanssasi; jotenkin lätty- ja pannaritaikinat ovat niin helppoja ja halpoja tehdä itse.
    Hyvää Ystävänpäivää teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä lettujauhoa en ole koskaan kokeilutkaan. Varmaan ihan hyvää. Tämäkin oli hyvää maultaan. Valmiruuilla on toisinaan arjessa paikkansa. Ja kotimainen ruoka työllistää ihmisen kotimaassa, mikä on jo sinänsä tärkeä juttu. Hyvää ystävänpäivää :-)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...