torstai 22. joulukuuta 2011

Joulutäpinää

En tiedä onko minuun iskenyt pahemmanlaatuinen jouluhössötys vai onko tämä raskauden aikaansaamaa pesänrakennusta. Olen siivonnut komeroita, joihin en ole jaksanut kajota ehkä vuosiin. Vienyt kassi kaupalla tavaroita kierrätykseen. Olen vääntänyt laatikoita ja leivonnaisia. Neulonut itse lahjoja. Nyt pitää tunnustaa, että väsyttää. Ihan älyttömästi. Jos en vähän hellitä, en jaksa kohta juhlia koko joulua. Vatsa on jo valtava, vaikka vauva tulee vasta noin parin kuukauden päästä. Raskaudesta ei nyt sinänsä ole ollut "haittaa", eikä taas toisaalta touhuamisesta raskaudelle. Vauva jaksaa myllätä ja ilmeisesti heittää välillä kuperkeikkaa ja majailee poikittain vielä. Eikä supistele, ei vaikka eilenkin konttasin juuriharjan kanssa saunanlauteiden aluset. Aikaisemmissakaan raskauksissa en oikeastaan edes tiennyt mitä supistukset ovat.
Täytyy nyt tunnustaa, että en taida huomennakaan hellittää. Keittiössä nimittäin hautuu puuro huomisia karjalanpiirakoita varten... Miesväki aikoo hakea huomenna kuusen sillä aikaa kun leivon. Sovittiin, että siivotaan perussiivous yhdessä sitten aattoaamuna, että on sitten aattona ja joulupäivänä edes siistin näköistä.
Pojat ovat olleet tänään tosi rasittavan villejä, viimeinen eskaripäivä (ennen lomaa), viimeinen hoitopäivä (eikä edes enää palaa hoitoon) ja lähestyvä aatto tekee sen, ettei meinata nahoissaan pysyä. Huomenna voi olettaa menon olevan samaa luokkaa, tai jopa hurjempaa...
Paketit on onneksi valmiina ja lähestulkoon jo toimitettu saajien perheisiin. Tänä vuonnakaan en ostanut joulupapereita. Joka vuosi viikkaan isoimmista paketeista paperit talteen, joskus olen jopa silittänyt ne raudalla ja säilön ne seuraavaan vuoteen. Ja sitten olen huomannut, että monet tuttavat ja sukulaiset harrastavat noita lahjakasseja. Ja niitähän voi kierrättää vuodesta toiseen. Samat kassit luultavasti kiertävät meilläpäin talosta toiseen :D Nyt tuunasin pari pussia jouluisiksi, vaikkeivat mitään joulupusseja olleetkaan. Hiirelle vaan kuvaan tonntulakkipäähän ja eikö tullutkin heti jouluisempi :D Pakettikortteja tulee ilmaiseksi mainoksissa ja ostan niitä alennuksesta joulun jälkeen tai kirppikseltä. Myös joulukortteja ja joulupapereita olen joskus kirpparilta ostanut. Toki lahjoja myös, jos niikseen tulee. Jouluna tulee kulutettua niin paljon turhaan muutenkin, että yritän säästää sekä rahaa, että luontoa, jos vaan mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...