torstai 6. joulukuuta 2012

Joulukuiset pikakuulumiset

Nyt alkaa ankeus vähän helpottaa kun tuli vihdoin lunta. Lumi ja kuutamo toi elämään kauan kaivattua valoa. Pitkään on ollut tunne, ettei oikein huvita. Joulumieli on kyllä vielä vähän hukassa. Toivotaan, että sekin vielä löytyy.

Elämään kuuluu arkisia asioita.

Meillä on esikoisen kanssa uusi harrastus. Istumme kerran viikossa terveyskeskuksessa. Monta viikkoa on takana ja monta edessä. Saamme molemmat koivuallergiaan siedätystä. Pienellä piikillä pistävät ja sitten odotellaan ettei tule mitään pahempia reaktioita. Toivotaan että ensi keväänä on jo helpompi hengitellä.

Kuopus istuksii potalla ja syö paljolti itse. Hän täytti juuri 9 kuukautta. Tosi hyvää sörsseliä pitää olla, että huolii lusikan suuhunsa. Lautaselta itse napsii keitettyjä vihanneksia, lihaa, kalaa ja viiriäisen munia sopiviksi pilkottuna. Puuro on pahaa. Marjakiisseli hyvää. Parasta on kun isi antaa salaa Oltermannia. Ei kerrota neuvolassa. Potalla tykkää istua. Välillä on tuuria. Seisomaankin pitäisi päästä. Vaan ei jalat kanna. Mutta käsivoimilla voi jo roikkua penkin reunassa. Yhden tuolinkin kaatoi. Ei sattunut paljon.

Keskimmäisestä on kehkeytynyt perheen stand up- koomikko. Nelivuotiaan huumori on hurmaavaa. Painelee kylillä punaisessa Valmetin työtakissä ja ruskeassa karvahatussa korvaläpät heiluen. Vanhan ajan konemies se on.

Isännälle ei mitään uutta. Polttopuita. Puita. Metsää. Elämäntyö.

Täällä tuoksuu hapan. Taikinan hapate. Jospa tästä tulisi rutiini. Puolentoista - parin viikon välein ruisleipää. Veljen rukiista. Toi jauhoja 60kg. Niistä leipoo monta leipää. Ja lihaakin on taas. 40kg pässin lihaa. Selvää pässin lihaa.

Ihan onnellista elämää.5 kommenttia:

 1. Kuulostaa aikas mukavalta, vaikka en itse tykkää istua terveyskeskuskessa.
  Antaa lapsen syödä juustoa jos maistuu, vaan kun ei koko kimpaletta syö :D

  T:neuvolatäti ;)

  VastaaPoista
 2. Voi, hyvältä kuulostaa :) Tuosta ruisleivästä, olen joskus yrittänyt, mutta eihän siitä juuresta mitään tullut. Käytätkö hiivaa juureen vai miten olet sen valmistanut? Tekisi mieli joskus kokeilla uudelleen, kun on nyt leivinuunikin missä voisi paistaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos neuvolantäti :D

  Tiina, olen saanut juuren äidiltä. En käytä hiivaa lainkaan, hyvin happanee ja nousee pelkällä juurella. Voisin tehdä postauksen pelkästä juuresta jahka ehdin :)
  Mietin tässä, että mahtaisikohan juuren lähettäminen onnistua postissa... jos et keneltäkään sieltä läheltä sitä löydä.

  VastaaPoista
 4. Ok, kiitos mammukka juuripostauksesta. Pitää katsoa jos jostain saisin, tai yrittää vaikka sitten kesällä itse uudelleen juuren valmistusta. Tuollainen taikinatiinu olis kyllä hyvä kans.

  VastaaPoista
 5. Noita tiinuja saattaa löytyä torikauppiailta, joilla on puutöitä ja koreja. Sellaiselta olen ostanut. Mutta pitäisi se leipä onnistua muovisangossa tai -saavissakin. Ja jopa sähköuunissa jotkut tekevät. Ei välttämättä ole välineurheilua :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...