sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Virkattu rättimatto

Jotkut asiat vaan valmistuvat kauemmin kuin toiset. Yleensä siitä syystä, että ne lojuvat keskeneräisinä jossakin. Aloitin noin vuosi sitten virkkaamaan pyöreää mattoa kierrätysmatonkuteista. Työ alkoi kupruilla reunoista, niinpä sitten tympäännyin koko hommaan ja sulloin matontekeleen pussiin muiden tekstiiliprojektien joukkoon. Kunnes eilen illalla Putouksen jälkeen se iski. Ispiraatio virkata. Ja tässä tämä on pikkuruinen virkattu matto vessaan. Tehty Marimekon tasaraitapaidasta, yöhousuista ja kalsareista. Se vähän kupruilee edelleen, joten täytyy sijoittaa se siten ettei siihen kompastu. Jos se ei sitten toimikaan, sen voi hyvällä omallatunnolla polttaa lämmityskattilassa. Virkkaus ei ihan ole minun juttuni. Siihen pitää keskittyä liikaa ja virkkausohjeet on vielä enemmän hepreaa kuin neuleohjeet. Mutta joskus voi yrittää.

3 kommenttia:

 1. Hei, mulla kupruili ja, mutta kun silitin sen höyryraudalla, ei ole kupruillut sen jälkeen. Matto on samoin tehty joustavasta trikoosta. Koklaa, jos et jo koklannut.

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen miettinyt tämänlaisen maton tekemistä. Muistan kun mummolla oli erittäin kirjava matto olohuoneessa. Mutta se oli tosi nätti :) Pitääkin käydä läpi vanhat vaatteet, jos sieltä löytyisi tarpeeksi materiaalia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :) Tessa: olin höyryttänyt maton ja se kyllä auttoi ja suoristi, mutta pientä kuprua siihen vähän jäi :( Taisi tulla pieni suunnitteluvirhe :D
  Kirppu: Olisin saanut tästä vähän suuremmankin, mutta halusin pitää tämän tummana. Huomasin, että jos tekee vanhoista vaatteista, kannattaa laittaa aina pienin vaatekappale siihen sisimmäksi ja suurimmat uloimmakaksi. Niin voi pitää raitoja saman kokoisina. varsinkaan, jos ei ole samaa sävyä millä jatkaa kun kude loppuu. Yhdestä paidasta ei loppujen lopuksi paljoa tule kudetta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...