lauantai 23. helmikuuta 2013

Iltapalaa

Iltapalaksi makkaraa ja viiriäisen munia. Ja kaikki söivät! Ja se tuntuu olevan kohtuullisen harvinaista. Nirsoilu kun on tarttuva tauti. Nyt on pakkasesta makkarat syöty. Uutta satsia tekemään, jos vaan saisi aikaiseksi. Tämä oli todella hyvää!

Paljon on taas ollut puhetta ruuasta, sen alkuperästä ja laadusta. Tästä kuvan ruuasta olen ihan varma mitä se sisältää ja mistä eläimet ovat peräisin. Taas uutisia kuullessa ja lukiessa vahvistuu omat epäluulot ruokateollisuutta kohtaan. Ylikriittinen kuluttajaminäni muuttuu vielä entistä epäluuloisemmaksi. Ja niin varmasti käy myös monelle muulle. Ja epäluulot nimenomaan ruokateollisuutta kohtaan ja siihen teollisuuteen lasken myös ne tuotantolaitokset, joissa eläimet kasvavat. Suurtiloja tuskin voi sanoa maatiloiksi. Enemmän eläintehtaiksi. Sitä luokkaa ne alkavat olla. Myös Suomessa. Valitettavasti. Eipä tarvitse ihmetellä, miksi se kaupan suojakaasussa muhinut liha haisee suomeksi sanottuna paskalle. Voiko olla varma siitä, mitä se on tai mistä se on ja miten se on aikanaan elänyt. Turha kai on sormella syyttää yksittäisiä toimijoita. Systeemi on mätä. Eu, tuet, markkinatalous, kilpailu, halutaan mahdollisimman halpaa, halutaan mahdollisimman suuret voitot, ahneus, kilpailu, tehokkuus jne. Ja syödähän jokaisen kuitenkin pitää. Pidän omaa hiljaista mielenosoitustani. Siten, että jos jonkin asian voin tehdä itse, teen sen. Kantamatta eurojani sille mädälle systeemille. Ja kaiken palkaksi SYÖN HYVIN :)

4 kommenttia:

 1. Moikka,

  Oon tässä lähiaikoina lukenut paljon kirjallisuutta ihmiskeholle terveellisestä ravinnosta (siis mitä kaikkea kroppa tarvitsee toimiakseen optimaalisella tasolla mm.hormonitasapainon ja maksan toiminnan kannalta) ja täytyy kyllä allekirjoittaa nuo edellä- mainitut kommenttisi täysin. On surullista, että ihmisten (ja tietysti myös joidenkin tuotteiden kohdalla eläinten) terveys uhrataan voitontavoittelun ja rahanteon (lue: ahneuden) nimissä. Kunpa vaan ihmiset käsittäisivät mitä moskaa saavat esim. einesten mukana omaan kehoonsa!!!

  T:Anne

  PS. Onnea Mammukka;-)!

  VastaaPoista
 2. ...vielä jatkoa edelliseen: mitä mieltä olet muuten keraamisista paistinpannuista? Oon jo piemmänaikaa pohtinut sellaisen hankkimista, sillä en halua saada teflonista enää enempää myrkkyjä kehooni. Aika paljon kokkailen ruokaa keittämällä/höyryttämällä tai uunissa paistamalla/hauduttamalla, mutta esim jauhelihaa ym. tulee pannulla paistettua. Tein vähän tutkimustyötä netissä ja ihan peruskaupoista löytyisi mm. OBH Nordican Eco Kitchen-paistinpannuja, jotka on ilmeisesti valmistettu keraamisesta pinnoitteesta. Edellämainittuja pannuja markkinoidaan "terveellisenä" vaihtoehtona teflonpannuille. Ajattelin, että sulla vois olla tarkempaa tietoa asiasta, sillä en haluais ostaa ns. sikaa säkissä:)?

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista :) Kiva, että muistit!
  Tuohon pannu asiaan... en osaa neuvoa. Olen myös vähän miettinyt keraamista pannua. Olen jo muutaman vuoden käyttänyt valurautapannua. Toiset sanomvat myös iitä, ettei välttämättä ole hyvä sehän helposti saa ruuan liian tummaksi ja rasvaa saa käyttää aika runsaasti, jos aikoo, ettei ruoka tartu kiinni. Niin ja kaipa siitä sitä rautaa myös vähän irtoaa. Mutta kuitenkin käytän sitä mieluummin kuin teflonia. Joku aika sitten heitin kaikki muoviset kauhat ja lastat pois. Tai ainakin pääsääntöisesti ne jokapäiväisessä käytössä olevat, joilla sekoitetaan tai otetaan kuumia ruokia. Taikinanuolimen ja reikäkauhan ja jonkun muun harvemmin käytettävän jätin. Tuohon pannuasiaan vielä. Osaisikohan ystävä J neuvoa, kun taitaa myös paljon ruuanlaitosta tietää.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkista, pitääpä kysäistä J:ltä myös mielipidettä tuosta pannu-asiasta:). Luulen, että hankin tuon keraamisen pannun, sillä hinta ei ole mikään tavattoman kallis ja uskon, että se maksaa loppupeleissä itsensä takaisin.
  T:Anne

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...