tiistai 26. helmikuuta 2013

Linkkivinkkiä pukkaa taas

Luin tänään äitin luona Kotiliesi- lehteä ja siinä oli ihana juttu omavaraisuutta tavoittelevasta perheestä. Tässä linkki lehteen. Ja tässä linkki artikkelin Marian blogiin.

Ja tässä kohtaa on pakko tunnustaa, että aina kun luen jotain vastaavaa lehtijuttua tai blogia, minut valtaa kateus. Ei hitsi vie. Eihän se nyt minulta ole millään tapaa pois, jos ihmiset elää näin. Elävät unelmaansa. Elävät minun unelmaani... Niin siinä se tuli se minun heikkokohta. Joku onnistuu siinä, mistä minä vasta unelmoin. Vai oliko edes niin? Tarkemmin ajatellen minähän itse elän omaa unelmaani! Miksi ihmeessä en voi tunnustaa sitä, että minulla on hieno elämä, hieno perhe, oman näköinen koti omannäköisellä tontilla, inspiroivat projektit iloisesti levällään, pää täynnä ideoita. Miksen vaan voisi ottaa tällaiset jutut inspiraation lähteenä ja kannustuksena, että jos tuokin, niin miksen sitten minäkin. Näin minä jatkossa teen :) Tämä kateus asia on minulle ehdottomasti se heikko kohta, jota pitäisi kehittää. Se ihan oikeasti on aika kuluttava voima. Jos jollakulla on joku hyvä self-help-niksi tähän kateuteen, niin mielellään kuulisin :)

6 kommenttia:

 1. Ehkä just se, että unelmat ovat jo totta, energiatasolla. Kun näet tuollaisen jutun, jossa ihmisillä on jotain mitä haluat, pyri tuntemaan ne positiiviset tunteet mitä asiaan liittyy. Miltä sinusta tuntuisi elää tuollaista elämää? Tuntemalla sen ilon, kutsut niitä asioita luoksesi.

  Mutta tiedän tunteen, minua turhauttaa usein omien omavaraisuus- ym. prjektien hidas eteneminen. Yritän kuitenkin sitten nähdä lasin puoliksi täynnä enkä puoliksi tyhjänä. Mitä blogiasi olen lueskellut, niin kyllä sulla tosiaan on omavaraisuuden ja monen muun asian suhteen paljon aihetta iloon :)

  VastaaPoista
 2. Kivat linkit, kiitos :)! Kuten jo aiemmin kommentoinkin, sinulla on blogisi perusteella asiat todella hienosti. Ihminen vaan nyt on sellainen, että aina voisi olla paremmin, tai ainakin itsessäni tunnistan sen, ja omatunto kolkuttelee "viherasioissa" jatkuvasti...

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :) Ja kannustuksesta. Minulla on nyt selkeästi joku negatiivisyyspiikki elämässä. Taitaa olla niin, että olen liian ankara itselleni monessa asiassa. Minulla on myös aika herkästi huono omatunto "viherasioissa". Tiina ja Tuomikki: teillä molemmilla on ihanat blogit ja kovasti ihailen sitä kauneutta, mitä luotte ympärillenne. Tosi inspiroivaa!

  VastaaPoista
 4. "Vertailu seis

  Jos haluat tuntea olosi kurjaksi, vertaile itseäsi henkilöön, joka muka on sinua parempi. Et voi aidosti vertailla, sillä et voi tietää, millaista hänen elämänsä todellisuudessa on. Vertailu onkin täysin turhaa, koska vain sinä tiedät, kuka olet ja mitä aiot tehdä elämäsi suhteen. Jos arvostat itseäsi, toimit omien arvojesi mukaisesti. Älä piinaa itseäsi turhilla vertailuilla!"

  Onnellisuusprofessori Markku Ojanen, Pirkka 1-2/2013

  VastaaPoista
 5. Kiitos Rasa :) Juuri näin! Ilmeisesti tunnen ajoittain suurta tarvetta piinata itseäni :D

  VastaaPoista
 6. Ajattelin leikata tuon lehdestä talteen, kun tulee tehtyä turhaa vertailua ja piinattua itseään, näinkin mukavaa ihmistä kuin minä! =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...