sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kunhan höpisen...

Mun tekee nyt mieli kirjoittaa blogia, vaikken mä edes keksi mitään asiaa, enkä osannut laittaa mitään otsikkoa tälle. Katsotaan mitä tästä tulee. Antaa vaan ajatuksen juosta, jos on juostakseen.

Olen pikkuhiljaa aloittanut säilöntäjuttuja, vaikka mä taisin tänään ystävälle sanoa, etten ole mitään säilönyt. En tiedä, miksi puhun välillä ihan höpöjä. Kai se nyt johtui siitä, että musta tuntuu niin kuin en saisi mitään aikaa tai tekisi mitään järkevää, vaikka puuhailen koko ajan jotain.

Pinaattia vähän pakastin. Tavallista pinaattia minulla ei oikeastaan ole, mutta mansikkapinaatista näyttää tulevan rikkaruho hyvin helposti. Toisaalta syötävät rikkaruohot ei välttämättä ole pahajuttu. Lehtikaalia ja persiljaa pakatin aiemmin viikolla ja tänään lisää. Ne vaan innostuu kasvamaan kun välillä kerää satoa ja ne myös näyttää tykkäävän kun vähän viilenee. Niitä voi kerätä vielä ihan ennen lumia tai vielä lumen altakin. Herneitä ja härkäpapuja vähän keitin lisäkkeeksi ja on ne vaan hyviä! Kesäkurpitsasato taitaa jäädä vaatimattomaksi, mutta muissa kurpitsoissa on jo vähän isompiakin mollukoita. Yrttejä olen hieman kuivannut. En ole jaksanut viritellä sähköllä toimivaa kuivuria. Se sijaan viritin kattoon narun, johon olen ripustanut. Mintut pitäisi sieltä jo ottaa alas. Palsternakan siemeniä laitoin tänään kuivumaan. Siemeniä olen kerännyt myös mansikkakoisosta ja kaurajuuresta. Kaurajuuren ja palsternakan siemeniä voisin antaa muillekin, jos joku tarvitsee. Jännityksellä odotan saanko omia porkkanan ja punajuuren siemeniä.


Tässä on päivän munasaalis. Viiriäisen muna ja kaksi kananmunaa. Toinen punertavan ruskea, toinen sinertävän ruskea. Yhtenä päivänä paistoin munia ja parissa munassa oli kaksi keltuaista. Lieneekö yleistä, että aloitteleva munija tekee sellaisia. Pitää kysyä joltakin. Muistan Afrikan työharjoittelussa, että paistoin lastenkodin lapsille munia 20 munan kennosta ja jokaisessa munassa oli kaksi keltuaista. Tulla tupsahti  sellainen muisto reilun kymmenen vuoden takaa :)

Isäntä sai tänään eläinsuojamme melkein valmiiksi. Meillä on siis saunanpäätyliiteriä eristetty lampaille ja vuohelle. Siellä on villaa ja styroksia eristeenä ja levyä päällä. Alareunaan piti ostaa harkkkoja ja laastia. Villaa oli vähän ostettava myös, mutta muuten remontti on tehty ihan kierrätys ja jämä tavarasta. Minusta se on hieno. Isäntä oli kyllä sitä mieltä, että tänne ei saa laittaa kuvaa siitä. Koppero näyttää kyllä sisältä ihan joltain slummirakennelmalta, koska levyseinä on kuin tilkkutäkki. Mutta pääasia lienee, että tila toimii ja pitää kylmän ulkona. Ukkokulta on ihan kypsä remontointiin. En taida osata edes tarpeeksi arvostaa sitä, että on raatanut koko kesän minun unelmieni eteen. Tosin ei se varmaan tekisi noita juttuja, jos ei myös itse olisi vähän innostunut. Me oltais vähän loman tarpeessa. Hermot kiristää aika paljon kaikilla. Jospa tämä talvella sitten vähän helpottaa. Pitäisi varmaankin ottaa joku irtiotto arjesta,kun keksisi mitä se voisi olla. Kaikilla pitäisi olla kivaa.

Kävin tänään pop up- ravintolassa ja tapasin ystävän. Oli tosi mukava jutella. Muitakin tuttuja näkyi. 
Naapuri soitti iltapäivällä, että hänellä olisi pussillinen omenoita meidän eläimille.
Pojat olivat mummolla viime yön. Naapurin lapset toivat esikoiselle pienen pussillisen vaatteita. Eilen minulle soitti kolme eri sukulaista, lähinnä kuulumisasioita, ei mitään ihmeempää. Huomenna menen töihin ja tiedän tapaavani mukavia ihmisiä. Huomenna pidän kasvimaakerhoa taas. Ensi viikolla on muitakin mukavia työpäiviä ja aion hakea omenoita eläimille yhdeltä tutulta, joka niitä tarjosi.

Huomaan, että minulla on paljon ihmisiä, joista saan olla kiitollinen. En ehkä olekaan niin outo ja yksinäinen kuin olen itselleni uskotellut. Huomaan kelpaavani ihmisille tällaisena kuin olen. Itselleni en taida kelvata. Enkä tiedä miksi. Minun on ihan hirveän vaikea uskoa sitä, että kyllä minusta pidetään. Minä olen kamalan vihainen, katkera, ilkeä, kateellinen, kiukkuinen ja vaikka mitä. Enkä minä tiedä edes, että näkeekö muut minua siten. Lähipiiri tietysti näkee. Mutta sisältä minä olen sellainen. Minä olen sellainen kiroileva siili. Paitsi, että minä en kiroile, vaikka muuten rumasti sanonkin.

Tällasta tänään :)

3 kommenttia:

  1. Moi kiukkupussi :) Kivaa tajunnanvirtaa ja paljonhan siinä oli asiaa! Lueskelin vähän taaksepäin, kun on kesälukemiset jäänyt väliin. Tuolta löytyi mm. omenapuristin, jota olen silmäillyt minäkin. Näin Motonetissä viimesyksynä ja siinä sitten ohessa oli myynnissä myös omenasilppuri tms. Yhteensä nuo oli kylläkin melko tyyriitä, mitä tuo teidän aparaatti maksoi, vieläköhän niitä on jossain...
    Onko sinulla muuten ollut kuminaa? Sitä kuulemma löytyy joistain vanhoista pihoista, muttei meillä ole ainakaan vielä näkynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi :) Hassua, että olit kommentoinut, koska kävin tänään aiemmin kaupasta töiden jälkeen ostamassa Kotivinkin vain koska olit siitä vinkannut omassa blogissasi :) Siinä kassalla töiden jälkeen omia ostoksia katsoessa iski vähän huono omatunto. Katsoin liukuhihnalla olevaa einesmaksalaatikkoa ja lehden kantta: "Elämme omavaraisesti." Mietin, että niin minäkin yritän ja tässä sitä taas ollaan... Mutta joskus elämä vaan on sellaista.
      Omenapuristin maksoi muistaakseni n. 120€ Säästötalossa Mikkelissä. Tuo omenasilppuri kuulostaisi hyvältä "lisävarusteelta2, mutta ehkä keksimme keinon pieniä omenat muutenkin. Nyt ei kyllä innosta ostaa mitään uusia kojeita nurkkiin pyörimään...
      Minulla oli viime kesänä kuminaa, josta keräsin siemeniä. Olin ne toissa kesänä kylvänyt. Taisin kerätä siemenet niin perusteellisesti, ettei tänä vuonna noussut siihen kohtaan mitään kuminaan viittaavaa. Kylvin sitä kyllä toisaalle, rinteeseen, josta sade huuhtoi maata pois. Eli kuminat saattavat nyt kasvaa jossain ihan muualla tai sitten eivät. Haluaisin laittaa kuminaa esim. sämpylöihin tai leipään, mutta lapset inhoavat "kuminauhan" simeniä. Olen tullut vähän varovaiseksi kun esikoinen ei tykkää jostain, kun sillä on outoja allergioita. Kaikki ei ole pelkkää nirsoilua.
      Kiva kun kävit kommentoimassa :)

      Poista
    2. Sinulla nyt viimeiseksi on syytä ottaa huonoa omaatuntoa. Tuo omavaraisuusteksti meihin liitettynä on outo, painotin toimittajalle sitä, ettei olla lähellekään, vaan ihannoin niitä, jotka ovat ja minulle tulee parempi olo itsetekemisestä. Ostan silti perjantaisin pakastepitsaa ja aion mennä rennoin rantein jatkossakin.

      Justiinsa tais olla samanhintainen tuo aparaatti silloin Motonetissä, kyllä varmasti hintansa väärtti.

      Kumina on todella sellainen että, toiset tykkää toiset ei. Keimo ei ja sen vuoksi se onkin melko turha mauste. Joskus sitä ehkä voisi leipään ja näkkäriin yrittää laittaa, totttuu sitten pikkuhiljaa. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...