torstai 26. helmikuuta 2015

Hiihtolomailua


Otsikko on hieman harhaanjohtava sikäli, että kukaan meistä ei ole hiihtänyt tällä viikolla. Ja hangetkin alkava olla aika kehnot. Käytiin lasten kanssa pari päivää sitten Kuopion museossa katselemassa eläimiä ja mammutti teki ainakin kahteen nuorimpaan suuren vaikutuksen. Muuten ollaan lorvailtu kotosalla. Minäkin olen pitänyt melkein koko viikon vapaata. Aika tavallisia kotijuttuja on tullut puuhailtua. On pesty pyykkiä, tehty ruokaa, ruokittu eläimiä, sotkettu ja siivottu. Viikon päätteeksi olisi tarkoitus juhlia 3 vuotta täyttävää kuopusta, joten luvassa on vielä siiivoamista ja leipomista. 

Kevään tuloonkin on varauduttu hieman. Olen kylvänyt paprikat, tomaatit ja joitain muita kasveja. Osa on jo taimella. Yhtenä päivänä satokaudet kohtasivat, sillä aamupäivällä kyvin seuravaavaa satokautta varten tomaatteja ja iltapäivällä säilöin hilloksi viimeisen viime kesän kurpitsan kellarista. Suosittelen lämpimästi kasvattamaan jotain kestävää talvikurpitsalajiketta, sillä niistä voi olla iloa pitkään.

Jotain uuttakin on tekeillä. Olen saanut yhdeltä ystävältä jauhomatoja. Ne on nyt parisen viikkoa kasvaneet ja ovat yhä hengissä. Luulen, että onnistun kasvattamaan niitä kanoille ja viiriäisille ruuaksi. Jännää. En nyt jaksa niiden kasvatuksessa ohjeistaa sen enempää mm. täältä ja täältä löytyy lisää tietoa. Laitan kuvia sitten kun olen hiukan varmempi ja perehtyneempi aiheeseen. Toistaiseksi vaikuttaa helpolta.

2 kommenttia:

  1. Jauhomadot on hyvä idea! Söisiköhän kissa niitä?...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tiiä. Riippuu kissasta. Meillä toinen ei ainakaan söisi, toisen olen nähnyt syövän mm. kärpäsiä. Nirso on yli kymmenvuotias, joka syö vaan omia lemppariraksuja ja oravia. Nuorempi syö mitä vaan hyönteisistä raakaan lihaan ja kanttarelleista hyönteisiin. Yrittää varastaa kananruokakiposta ja syö myös muiden eläinten rehua. Se on kai vaan niin utelias?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...