lauantai 14. maaliskuuta 2015

Testissä Dove-shampoo ja -hoitoaine.

Sain buzzattavaksi Doven Oxygen & Moisture shampoon ja hoitoaineen. Sarja on suunnattu erityisesti hennoille skandinaavisille hiuslaaduille antamaan tuuheutta. Olen kiinnostunut shampoista, koska en oikein voi käyttää niistä mitään. Olen löytänyt yhden ainoan, jota ihoni sietää ja joskus teen shampoota itse. Hoitoaineen käytön olen lopettanut, koska ne aiheuttavat samoja oireita kuin shampootkin. Myös suurin osa kosteusvoiteista, deodoranteista ja muista kosmeettisista aineista aiheuttavat allergiaa ja ihottumaa. Myös apteekista ostetut ja allergiamerkityt sekä luontaiskosmetiikka. Joten voit kuvitella kuinka minulle kävi näiden tuotteiden kanssa. Niin, ihottumani niskassa ja vasemmassa kädessä kukkivat oikein iloisen kirkkaan punaisina ja kuumottavina jo ensi käytön jälkeen. Olen totutellut myös lähestulkoon täyteen tuoksuttomuuteen, joten myös tuotteiden tuoksu tuntui nenääni oudolta. Tuoksu näissä on minusta sellainen, mikä mielletään ehkä raikkaan veden ja puhtauden tuoksuksi. Joten tuoksuja käyttäville tämä olisi kai aika mieto. Tuoksu kävi myös lasten nenään. Seuraavana aamuna esikoinen sanoi, että äiti haisee oudolta. Hän on myös allerginen kuten minä ja tuoksuille herkkä. Häneltä lähtee sormenpäistä nahkat, jos käyttää melkein mitä tahansa nestesaippuaa. Myös koulun saippuasta, jossa on allergiamerkki. Pistää miettimään kemikaaleja nämä kokemukset. Voisin ehkä mennä testauttamaan kaikki aineet joille olen herkkä tai allerginen, mutta maksaneeko vaivaa. Pääsee helpommalla kun käyttää mahdollisimman vähän mitään. Mitä suppeampi ja kansantajuisempi ainesosaluettelo sen parempi. 

 Näillä kyseisillä aineilla pesin hiukseni kuitenkin kaksi kertaa. Ensin käytin ensin molempia tuotteita ja kenties jonkinlaista pöyheyttä hiuksissa oli jota ei normaalisti ole. Toisen kerran käytin itselleni tuttuun tapaan pelkkää shampoota ja tulos oli jollakin lailla kehno. Kuivuttuaan hiukset eivät asettuneet oikein mitenkään kivasti. Nämä sarjat selvästi suunnitellaan siten, että tarvitaan kaksi ainetta, että saadaan myytyä kaksi ainetta. Normaalishamppoollani hiukset jäävät joskus latvoista hiukan kuivahkoiksi ja jos se häiritsee saatan latvoihin laittaa hiukan kookos- tai avokadoöljyä. Useimmiten en kuitenkaan laita mitään. 

Eipä tullut kovin kaksinen arvio, mutta pitää olla rehellinen. 

Jos joku haluaa nämä purkit voin antaa. Itse en voi käyttää. En ala postittaa, joten jollekin oikeassa elämässä tutulle antaisin mielelläni

:)

2 kommenttia:

  1. Oletko testannut, miten ruokavalio vaikuttaa ihoosi? Joskus iho voi alkaa kestämään kaikenlaista, kun ruuasta jättää ärsyttävät aineet pois. Itsellä ei luojan kiitos iho-ongelmia ole, mutta lapsella sitäkin enemmän... Paitsi nyt kun ruokavalio on kohdallaan 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kauheasti siihen perehtynyt. Toisaalta syön kesät talvet aika samoin, kesällä tietysti paljon enemmän tuoreita kausi vihanneksia ja vihreää, mutta kuivuus ja pakkanen selvästi pahentaa ihoa ja stressi. Kaikken selvimmin ihottumaa aiheuttavat kaikki ulkoiset ärsykkeet, kuten pesuaineet, mutta myös hankaavat materiaalit. Myös aidot lampaanvillavaatteet. Kesällä kun on kosteampaa ja lämmintä ja iho saa aurinkoa, ihottumat yleensä paranevat.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...