lauantai 18. huhtikuuta 2015

Vielä rahattomuudesta - Heidemarie Schwermer

Edellisen postaukseni kommenteissa Rakkautta ja maan antimia blogin Marketta vinkkasi, että telkkarista tulee ohjelma naisesta, joka elää rahatonta elämää. Dokumentti Heidemarie Schwermerista on katsottavissa vielä 28 päivää.

Minulle tuli jotenkin kumma olo tuosta ohjelmasta. Toisaalta ihailtavaa, että hän puhuu vaatimattoman elämän puolesta ja aivan toisenlaisista arvoista kuin mitkä nykyään on pinnalla. Mutta silti minulle tuli vähän sellainen olo, että hän elää muiden siivellä, pummilla. Voi olla, että olen vaan niin luutunut normi elämään, että ajattelen näin. Itse en voisi olla aina pyytämässä ihmisiltä yöpaikkaa ja ruokaa. Kaikki eivät voisi ikinä elää näin. Toisaalta tietysti aina tarvitaan ihmisiä, jotka kyseenalaistavat asioita.

Vähän tuli sääli parissa kohtaa ohjelmaa katsessa kun tv-toimittajat tuntuivat vähän pitävän pilkkanaan Heidemarieta. Mutta se tuntui jopa vähän pöyristyttävältä, että hän ystävineen menee kylpylään pyytämään ilmaista sisäänpääsyä tai, että hän lenteli ja autoili pitkin poikin Eurooppaa. Eihän se tavallaan ole rahatonta elämää noin. Jokuhan sen joka tapauksessa maksaa. There is no such thing as a free lunch. Joku maksaa aina.

Jotenkin en tykännyt ohjelmasta. En osaa ihan selittää. Joku siinä tökkäsi. En tiedä johtuuko se siitä, miten ohjelma oli tehty vai johtuiko se päähenkilöstä. Mutta kyllä se ajatuksia herätti.

Pikaisella googlettamisella luulen, että omituinen tunne johtui siitä, miten ohjelma on tehty eikä välttämättä siitä, että päähenkilö olisi jotenkn vastenmielinen.


4 kommenttia:

 1. No niin tuli minullekin! Nimittäin kumma olo siitä dokkarista. Beiben kanssa se kattottiin eilen illalla ja ei se mummo kovin rahatonta elämää viettänyt. Omiaan ei käyttänyt, mutta toisten kyllä. Ja ihan surutta! Kovin itsekkäältäkin hän vaikutti, meidän mielestä. Kävi luennoimassa omaa aatettaan, mutta jotenkin tuntui, ettei sitä kuitenkaan itse toteuttanut elämässään. Mutta katsokaa toki dokkari itse ja muodostakaa omat mielipiteenne!

  VastaaPoista
 2. Mä en kattonut loppuun asti, kun rupes ärsyttämää . Dokkari oli todella huonosti tehty ja kaukana rahattomuudesta.

  VastaaPoista
 3. Eihän hän elä rahatta, panee vain toiset maksamaan puolestaan! Minusta se oli esim. kylpylän työntekijöiden halveksimista, ettei suostu maksamaan heidän työstään.

  VastaaPoista
 4. Samoja aatoksia kommentoineiden kanssa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...