Tein iltapalaksi vuohenputkipiirakan. Alkuperäinen ohje Kivimetsien Hulluna hortaan-kirjasta. En useinkaan tee ruokia ihan prikulleen ohjeen mukaan, koska useinkaan kaapeistani ei löydy ihan prikulleen samoja aineita. Mielestäni hiutaleet ja jauhot voi helposti vaihtaa toisiksi, samoin on rasvan kanssa ja maidon voi laittaa minkä "kevyisenä" vaan tai vaikka kermana. Juustoksikin käy aika moni eri laatu. Alkuperäinen ohje on gluteeniton, minun versioni ei ole.Tästä piirakasta tuli kuitenkin ihan äärettömän hyvää. Ainakin omasta mielestäni.
Pohja:
2 dl neljän viljan hiutaleita
1 dl spelttijauhoja
1 dl maitoa (punaista UHT-maitoa, koska siinä oli päiväys menossa.)
1 dl voita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Taputtele taikina vuokaan ja paista n. 10 min 170 asteessa. Tee täyte sillä aikaa.
2 dl maitoa
1 oman kanan muna
3 dl oltermannia raastettuna (jämä)
4 dl vähän hienonnettua vuohenputkea
basilikaa (pakkasesta viime kesäistä)
pippuria ja suolaa
Kaada täytteet pohjan päälle ja paista noin 20-25 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja hiukan ruskettuu.
Joskus mä toivon, ettei meijänkään pihassa kasvais :D Silloin kun ne leviää kasvimaalle. Mutta keväällä ne on kivoja kun saa "salaattia" aikaisin ja kaneille ja muille eläimille aikaisin herkkuja.
VastaaPoistaKävin kasvimaalla, siellä jo nousi vuohenputki (ja pari persiljaa), ja pihalla riittää kanssa. Tästä piirakasta voisi aloittaa :)
VastaaPoistaSuosittelen :)
PoistaMaijan kanssa voitas vaihtaa pihoja! ;)
VastaaPoistaVaikuttaa kyllä piiras hyvältä, täytyypä koklata!
Niin vois vaihtaa kyllä :D
PoistaEnpä ole koskaan ajatellut, että vuohenputkesta voisi piiraankin tehdä.. Mun blogissa olisi haaste sulle! :)
VastaaPoistaKiitos haasteesta :) Vastailen kun ehdin.
Poista