lauantai 13. heinäkuuta 2013

Sinisen tönön uusi (keskeneräinen) ilme

Tässä kuva vertailun vuoksi tuohon otsikkokuvaan, joka on viime talvelta. Pitäisi uusia tuo taustakuva, mutta kun en oikein jaksa näperrellä noitten ulkoasujuttujen kanssa.
"Alakerran" tyhjästä tilasta tuli siis nyt varastoa ja lasiseinäistä huonetta. Ihan täällä päässä on koppero, jossa on pieni ikkuna. Kopperoon on oma sisäänkäynti ulkoa, eikä sillä ole yhteyttä talon sisätiloihin lainkaan. Ajattelin pitää siinä ainakin kaneja, mahdollisesti kanojakin talvella. Hieman jännitän onko tarpeeksi lämmin kanoille, mutta toisaalta ihmiset tekevät kanaloita parakkeihin, ulkosaunoihin, leikkimökkeihin yms. joten ei tämä voi olla sen kylmempi. Tässä on villat seinissä ja laipiossa.Ja on kiinni talossa. Lämmitys on vähän mietinnässä vielä. Pitäsi olla 100% paloturvallinen (liekö mikään elämässä 100% varmaa...)  Älkää kysykö, onko laillista pitää kanoja talossa. En ole keneltäkään kysynyt, enkä kysy. Se kai on ihan oma asia, vaikka nukkuisi niiden vieressä. Ja tuo tila on kylmän eteisen alla, ei esim. makuuhuoneen tai keittiön alla.

Tuo rinne on aika hirveän näköinen kaivurin jäljiltä. Siitä kaivettiin viemäriputkea pois ja uusittiin se. Olen lähes sattumanvaraisesti läiskinyt sinne taimimyyjäisten jämätaimia. Siis perennoja. Sekä heitellyt ylivuotisia, itse kerättyjä kehäkukan siemeniä, sekä pellavan ja tattarin siemeniä. Muitakin kukan simeniä tuli laitettua, mutta eivät oikein jaksa kasvaa tässä paahteisella huonomultaisella etelärinteellä. Mehiläisten linnakekin näkyy kuvassa.

Siirsin rinteeseen tämän ison perennan. Se oli liian lähellä kasvimaata ja olisi kai kohta vallannut liian ison alan. En tiedä sen nimeä. Muistaako joku? Kimalaiset ja muut pörriäiset rakastavat tätä kukkaa! Olen ostanut kukan Mari Möröltä Mörönperältä pari vuotta sitten. 

4 kommenttia:

 1. Onhan se oma asia, onko kanala talon alla vai päällä vai vieressä! Kunhan siellä on kaikki, mitä kanat tarvitsevat.

  Tuleeko siitä lasiseinäisestä osasta kuvia yhtään lähempää?

  VastaaPoista
 2. Niin minäkin luulen :)

  Oli tarkoitus ottaa kuvia, mutta kun en ole saanut aikaiseksi vielä pestä niitä ikkunoita :D Ovat olleet kauan varastossa, joten ne on tooosi likaiset.

  VastaaPoista
 3. Luulisi, että tuo tosiaan pysyy aika hyvin lämpimänä talvisin tuo tila johon olet kanojakin miettinyt. Kelpaisi kanojen viettää talvea. :) Enkä usko että noin ei saisi olla, eri tiloissahan ne kanat kuitenkin on kuin ihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaan on suomessa parempi olla kyselemättä liikaa pykälien perään, sillä niitä kyllä löytyy :D just tänään oli kahvipöydässä puhetta, miten etelämpänä Euroopassa samassa rakennuksessa saattaa olla asunto, navetta ja elintarvike"tehdas". Ei menisi Suomessa läpi, ei sitten millään. Sen tyyppisessä olen itse vieraillut Tanskassa, mutta siitä on n. 15 vuotta. Liekö siellä vielä mahdollista...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...