keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Aitta ja älynväläys

Minä sain tänään omasta mielestäni niin suuren oivalluksen, että on pakko jakaa se nyt kaikille.
Kuvassa näet aitan. Se sijaitsee yhden autiotalon pihapiirissa. Lähestulkoon kaikki rakennukset ovat purkukuntoisia ja se kai niiden tuomio onkin. Jo viime keväänä (kuten kuvasta näkyy), olen varannut itselleni tämän aitan. Tai oikeastaan vain tuon keskimmäisen sillä nuo päädyt ovat lähinnä vain sellaiset lautaseinäiset kylkeiset. Ne ovat kuitenkin (sekä ehjä katto) suojanneet tuota keskimmäistä hirsikehikkoa. Tila ei ole kovin suuri noin 3x3m, eikä korkeuttakaan ihan hirveästi, mutta minusta se on jotenkin viehättävä. Hirret ovat pienehköjä, mutta kovia.

Ensin suunnitelma oli se, että kehikko tuodaan meidän pihalle ja siitä tulee kanala. Mutta sitten ajatus siitä, että näemme työtä ja vaivaa tuollaisen hienon hirsipömpelin takia ja sitten kanat laitetaan sinne p*skomaan ja sotkemaan, alkoi tuntua hullulta. Niinpä olemme koko kesän puhuneet, että siirretään tönö pihaan nukkuma-aitaksi. Puramme sen ja sitten kasaamme omassa pihassa perustuksille ja teemme katon ja lattian. Veljeni on sitä mieltä, että nostetaan kokonaisena koko kehikko lavetille ja täräytetään se pihaan kokonaisena perustuksen päälle. Noh, tänä kesänä emme siis saaneet aikaan mitään... Tai siis saimme. Teetimme taloon remontin, isäntä teki "liävän" saunan liiteriin ja kasvimaa/pihaviljelyala oli suurempi kuin ikinä, joten pelkkä ajatus ja muistutus aitasta sai varsinkin isännän hermoromahduksen partaalle.

Tänään se pasahti. Idea. Ajatus päähäni. Kun tiskikonetta täyttäessä mietin sitä edellisen postauksen HS:n artikkelia ja sitä pariskuntaa, joka asuu talvella metsässä riihessä. MINÄ HALUAN AITAN MEIDÄN METSÄPALSTALLE! Ajatus tuntui niin suurenmoisen huikealta pienissä aivoissani, että minun oli pakko soittaa ihan heti paikalla isännälle töihin. Piti hillitä intoni ja esitellä idea hyvin varovasti, koska mies on tottunut lauseeseen: "Kuule, mulla olis yks idea..." ja oikeastaan taitaa vähän pelätä koko lausetta, sillä yleensä se lupaa jotain "pikku" puuhaa myös isännälle :D Mutta kas vain. Isäntä oli heti juonessa mukana. Metsäpalsta on isännän lempipaikka ja hän käy siellä vähintään kerran viikossa. Eli "taukotupa" olisi siellä ihan paikallaan. Aitasta voisi tulla taukotupa, metsäkämppä, nukkuma-aitta, piilopirtti, kesäkoti, mitä ikinä... Soitin heti perään myös veljelle, joka on viisas mies. Tietää käytännön asioista paljon enemmän kuin minä ja hänellä on yleensä neuvo joka asiaan tiesi asiasta tai ei. (Sama juttu meikäläisellä toisinaan, sukuvika :D) Ja sieltä alkoi heti tulla myös ideoita: "Kannattaa sitten laittaa kamina sinne."- oli ehkä paras neuvo. Eli kaminoita katselemaan. Minä haluaisin myös keittokodan siihen lähelle. Tai nuotiopaikan ainakin aluksi. Saunaa sinne ei tule, koska mitään vesipistettä ei ole maillahalmeilla. Ja toisaalta alle 10km päästä voi tulla kyllä kotiin kylpemään.

Tässäpä pikku puuhaa ensi keväälle. Huomenna kaiketi mennään isännän kanssa katsomaan aitalle paikkaa, jos mummo tulee hetkeksi katsomaan lapsia.

Olen niin innoissani. En tiedä toteutuuko koko asia ikinä, mutta on huikean hienoa innostua omista haaveista!

6 kommenttia:

 1. Tiiäkkö kuule, määki innostuin! Mahtava idea! En malta oottaa että esittelet sen valmiina. Munki tekis miäli ommaa piäntä piilopirttiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en malta odottaan itsekään, että tönö olisi valmis! Pakko kai se on rakentaa kun täälläkin jo oon hehkuttanut :D

   Poista
 2. Toivottavasti onnistuu ja kuullaan tästä vielä lisää :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...