keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Uusi vuosi uudet kujeet... vaikka eihän tämä vanhakaan vielä ole ohi

Tämän vuoden kalenteri ja ensi vuoden kalenteri...

Eilen oli töissä puhetta kalenteritilauksesta. Ne kai saapuvat pian. Minun mustat nahkaiset kalenterin kanteni jäävät vaille sisuksia ensi vuonna.

Tänään kävin Sellerin kanssa kaupungissa ja automarketissa näin tällaisen perhepäivyrin, jonka kannessa lukee Home sweet home. Minun oli ihan pakko ostaa se. Se kuvastaa sitä helpottunutta iloa, jota olen viime päivät kokenut. Eilen tuli oikeastaan julkiseksi se, että minä jään koko ensi vuodeksi hoitovapaalle. Tuntuu tosi hullulta, että aloitin uudessa työssä tämän vuoden alussa ja vein noin kymmenkuisen vauvan hoitoon. Nyt sitten haenkin yhtäkkiä hoitovapaata. Päätös kypsyi pikkuhiljaa. Enkä tosiaankaan ole ollut varma päätökseni oikeellisuudesta. Olen ollut tavattoman epävarma. Koko tätä vuotta kuvastaa hirmuinen epävarmuus. En tiedä mikä kriisi minulle on nyt iskenyt, mutta olen käynyt omassa päässäni tänä vuonna monen monta mylläkkää läpi. Olen ihan puhki ja poikki. Nyt olen kyllä huomannut saaneeni intoani ja itsevarmuuttani takaisin kun olen ratkaisuni tehnyt. Yöunenikin ovat parantuneet.

Halusin ostaa tuon kalenterin myös siitä syystä, että siinä on jokaiselle viidelle perheenjäsenelle oma lokero kullekin päivälle, lukujärjetykset sekä mm. tilaa kauppalistalle. Entisessä kalneterissa oli vain päivät, jotka täyttyivät lähinnä omista työjutuista. Sinne väliin sitten aina sulloin muita menojani ja lasten menoja. Usein kävikin sitten niin, että vapaapäivinä en muistanut katsoa koko kalenteriin ja monta kertaa unohdin lasten neuvolaa, lääkäriä, hammashoitajaa yms. Tärkeysjärjestykseni on ollut tänä vuonna väärä. Ensi vuonna kalenterini ja aikani täyttää ensisijaisesti perhe.

-----

Pitää kai tästä lähteä nukkumaan. Huomenna on epämiellyttävä tehtävä edessä. Sain viime viikolla kanoilleni kukon, joka osoittautui vihaiseksi hirviöksi. Kukot eivät kuulemma opi kilteiksi kun ovat tuon kannan ottaneet. En pääse edes munia hakemaan kun kukko ei päästä ohitseen. Se käy heti kiinni. Hullu se on sanon minä. Huomenna otan sen kiinni ja teurastan. Pakko. Pelkään vain, että se on pahan makuinen kun se on niin täynnä vihaa :D

5 kommenttia:

 1. Selvästi oikea päätös, kun olo helpottui. Mukavaa ensi vuotta odotellessa. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuulostaa uuden vuoden suunnitelmat.

  Vinkki: ota kukko kiinni vasta, kun se on illalla rauhoittunut ja käynyt yöpuulle. Silloin se on tyytyväisempi ja maistuu tietenkin vastaavasti paremmalta sitten.

  VastaaPoista
 3. ...Ja uusia kukkojahan saa tähän vuodenaikaan ilmaiseksi, sen kun valitsee vain, esim. Munanetistä niin kuin tietysti tiedätkin.
  http://www.munanetti.net/viewforum.php?f=24&sid=8082310cc5b5074e51b40a236fad1f17

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Tää hullukukko on nyt uunissa :D En oikein voinut iltaa odottaa, kun se on lasten kanssa vähän hankala aika alkaa tehdä tämän kaltaisia juttuja ja yleensä olen itsekin illalla ihan poikki... Sipulin päiväunien aikana kävin laittamassa "verhon" kanalan ikkunaan ja sitten hämärässä laitoin kukon päälle ämpärin. Raotin ämpäriä sen verran, että sain kukkoa nilkoista kiinni ja kannoin sen pölkylle. Onneksi ei tullut mitään paniikkia itselle, kukolle eikä kanoillekaan!

   Enää en taida ilmaista kukkoa ottaa tämä oli juuri sellainen. Tosin tämä oli ystävältä ja vahingossa tuli väärä kukko. Nyt antaisivat uuden kiltin tilalle, mutta katsotaan nyt...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...