keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Chilit ja chutney

 Tein eilen illalla pakastimessa olleista pihlajanmarjoista chutney'a ja chileistä etikkasäilykettä. En ole koskaan onnistunut kasvattamaan näin montaa chiliä ja vielä suurimmaksi osaksi kypsäksi asti. Nämä olisi voinut kuivata, mutta meillä ei oikein tule käytetyksi chilijauhetta juuri mihinkään, joten säilöin ne näin. Saatan ehkä itse syödä näitä näin, mutta muuten tulevat lihan marinaadiin tai liharuokiin muuten. Liemenä on aika perusetikkaliemi, missä on vettä, suolaa, sokeria, etikkaa, valkopippuria ja sinapin siemeniä, valkosipulia ei meiltä nyt löytynyt. Lisäksi lorautin vähän valkoviinietikkaa.

Pihlajanmarjachutney:

noin puolilitraa pihlajanmarjoja
pussi kuivattuja aprikooseja pilkottuina
(olisi ollut ehkä parempi käyttää omia omppuja...)
kaksi chiliä pilkottuna, toinen tulinen ja toinen makea
kaksi sipulia pilkottuna
(valkosipulia, mutta sitä nyt siis ei ollut...)
raastettua inkivääriä
3 tl sinapin siemeniä
3tl curryä
1dl omenaviinietikkaa
2 dl sokeria
2 rkl hunajaa
desi-pari vettä

Kaikki kattilaan noin puoleksi tunniksi porisemaan hiljalleen.
Purkita kuumana kuumennettuihin purkkeihin.


Minulla ei ole tästä aiempaa kokemusta. Raparperichutneysta on. Olen syönyt niiden ruokien kanssa mihin lapset laittaisivat ketsuppia tai esim. pihvin kanssa. Olen myös käyttänyt marinointiin.



3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi E, vahingossa poistin kommenttisi, enkä osaa sitä palauttaa :(

      Poista
    2. E:n kommentti oli: "Tuota chutneyta olen ihmetellyt jo tovin että mitä se on ja mihin sitä käytetään? Suolaiseen, makeaan..?
      Nuo chilit näyttää herkullisilta, nam :)"

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...