tiistai 23. huhtikuuta 2013

Huomenna alkaa

Huomenna tapahtuu jonkinmoinen remontin aloitus. Purkamisellahan se kai tavallisimmin alkaa. Niin meilläkin. Naapurissa asuva rakennusmies kävi jo talvella vähän katsomassa, mitä meillä olisi tekeillä ja tänään soitti, että huomenna olisi tulossa katsomaan mitä purettavien rakenteiden alla on ja millaisia hankintoja remonttimme vaatii rautakaupasta. Me ollaan itse ihan uuveloita raksahommissa. Purkamista osataan ja maalaamista, mutta ei paljon muuta.
Tämä kuva on karmea, koska siinä näkyy tuollainen kauhea romuläjä. Kaikkea sekalaista. Osa tuulettuu, osa menossa roskiin, osa vaan lojuu talven (viime kesänkin) jäljiltä.
Mutta kuva on siitä meidän kohteesta. Remonttikohteesta. Toisen kuvakulman näet tuosta blogin otsikkokuvasta.
Talomme on kaksi kerroksinen. Rakennettu rinteeseen. Alapihan puolella osa talosta on "tyhjän päällä". Jonkinmoinen terassi kai. Katos. Yläpuolella on kylmä eteinen ja osa olohuonetta. Tämä osa olohuoneen lattiasta on jääkylmä. Tarvitsee ehdottomasti uuden eristyksen. Lämpö karkaa tätä kautta.
Alapuolista tilaa olemme olohuoneen kohdalta käyttäneet "kesäkeittiönä", siinä on grilli. Pöytäkin siinä oli ja yhtenä kesänä tiskauspistekin. Kylmän eteisen puoli on kanin häkkinä. Siinä on puinenristikko ja sisäpuolella verkko. Lattiana vesivanerin jämäpaloja. Ihan älyttömän hyvä ratkaisu ollut tähän asti, mutta se alkaa olla jo huonossa kunnossa. Vaikkei kani siinä ihan koko vuotta olekaan.
"Kesäkeittiön" ja kanilan välissä on ovi sisälle taloon.
Pannuhuoneeseen kulkee puut tätä kautta. Oven vieressä on pikkukammarin ikkuna. Kammari on aika hämärä, koska ikkuna jää tähän syvennykseen.
Tässä on tällaista hukkatilaa, jolle nyt pohdimme järkevää käyttöä.
Suunnitelma on seuraavanlainen. "Kesäkeittiön" puolelle laitetaan ikkunoista seinä ja siihen tulee myös ikkunallinen ovi. Tulee toimimaan vähän kuin "kylmänä eteisenä" ja jonkin sortin kasvihuoneena. Mahdollisesti taimikasvatukseen ja syksyllä pidentämään kasvukautta. Tämä on etelän puolella. Myös oleskeluun, niinkuin lasitettu parveke ikään. Kanilan puolelle saisi yhden isomman varasto huoneen. Tai sitten ihan reunaan kanala, kanila, viiriäishuone tai jotain sellaista omalla sisäänkäynnillä. Ja viereen varastokomero, johon käynti lasiseinäisestä tilasta. Mittoja en nyt teille osaa heittää, mutta ei nämä "huoneet" suuren suuria tule olemaan.
Myös viemäriputkia ja likakaivoja täytyy remonteerata ja ne sijaitsevat myös tällä nurkalla, joten sekin remontti linkittyy nyt tähän.
Sen verran jo aloitin viikonloppuna, että siirsin perennoja pois kukkapenkistä, joka sijaitsee ihan tuossa kaniverkon tällä puolen. Minun ainoa kukkapenkkini. Siinä on kasvanut keltaisia kevätesikoita, sinistä akileijaa, kerrottua rohtosuopayrttiä ja vuohenkelloja. Kaikkia vein uusiin paikkoihin ja uskon niiden selviävän. Ovat kaikki kovia leviämään.
Että semmoista.

6 kommenttia:

 1. Hurjasti onnea remontille! Suunnitelmat kuulostaa herkullisilta. Onhan siinä jaksamista, niin kauan kuin remontti on päällä, mutta kun ulkopuolista työvoimaa käyttää niin se varmaan valmistuukin eikä jää ikuisiksi ajoiksi keskeneräisenä roikkumaan niin kuin joillain... :) Tuo on todella monien mahdollisuuksien talo, itsekin ihan innostun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tässä onnea tarvitaankin, että nuo miehet, oma ja vieras, tajuavat mitä minä tarkoitan :D Tämä todella on monipuolinen talo ja se valitsi meidät. Ostimme heräteostoksena. Talon kanssa ei ehkä kannattaisi toimia näin :D Paitsi joskus. Tämä on todellisen ekoperheen entinen koti, siksi tässä on monia hienoja juttuja. Välillä haaveilen maalaistalosta, mutta sitten aina muistan kuitenkin hyvät puolet tässä kodissa :)

   Poista
 2. Vähän olen kateellinen kun pääsette remontoimaan (vaikka siitä ei kai pitäisi) :)
  Minä odottelen kärsimättömänä meidän keittiöremonttia alkavaksi, koko ajan vaan ilmaantuu jotain tärkeämpää tekemistä tai tulee muita asioita minkä takia homma lykkääntyy. Tätä se vaan taitaa olla kun itse säätää.

  VastaaPoista
 3. Älä kadehdi :) Vaikka mulla ei kai olisi varaa neuvoa tässä asiassa niin perin juurin kateellinen persoona olen :D
  Jos tämä meistä olisi kiinni, me varmaan vaan puhuttais ja mietittäis, mutta löytyi tosi hyvä raksamies. Tämä on ihan yllättävää. Ollaan tehty kaksi isompaa remppaa; keittiö ja saunatilat. Täytyy sanoa, että oli aika pitkässä viiveessä, kun remontin tekijät aina vain lupailivat, mutta tulivat sitten paljon myöhemmin kuin olivat luvanneet. Saunoimme yhtenä syksynä yli kuukauden pihasaunassa, kun remontti mies ei vaan tullut. Olimme jo purkaneet kaiken kun oli kerran ajasta jo sovittu. Olihan se ihan tunnelmallista se saunominen, mutta silti...

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä remppameininkiin! Se on aina mahtavan mukavaa, kun saa valmista jälkeä...vaikka itse sekasorto remontin aikana onkin välillä "hermoja riipivää". Mä oon muuten peseytynyt aikoinaan lähes 3kk milloin missäkin, kun remppamies oli "kateissa" ;D.

  Mulla on tunnustus sulle Mammukka blogissani :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, valmista jälkeä odotellessa :) Onneksi tälläkertaa sekasorto ei ole sisällä vaan takapihalla. Ei raasta hermoja niin pahasti :D Kiitos tunnustuksesta!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...