sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Ällöpostaus

Seuraavat kuvat eivät liity millään tavalla toisiinsa. Todistavat vain siitä, että elämässä tapahtuu joskus ällöjä juttuja, joita ei ehkä haluaisi nähdä. (mutta piti kuvata silti :D)
Ja mahdollisia ällöjuttuja tapahtuu huomattavasti todennäköisemmin, jos huushollissa on elukoita tai/ja lapsia.


Joskus viikko sitten kisu toi päättömän oravan näytille. Oli tietysti ensin syönyt parhaat herkut (pään) itse. Söi jonkin aikaa ja antoi loput kollille.
Niinpä niin, naaras raataa ruuan eteen ja uros tulee valmiiseen pöytää :D
Ymmrrän erittäin hyvin kritiikin vapaina olevia kissoja kohtaan. Ne syö lintuja, oravia ja muita luontokappaleita. Ja ne tekevät tarpeensa sinne minne niiden ei haluisi tekevän.
Mutta meillä ainakin on ihan pakko olla kissa tai sananmukaisesti hiiret tanssivat pöydillä. Myös naapureilta on hiiret vähentyneet sen jälkeen kun muutimme tänne. Kaikki lähinaapurimme ovat mökkiläisiä ja ovat hiirettömyydestä ihan iloisia.
Meillä on noissa lähipuissa ollut paljon oravia tänä vuonna. Johtuu varmaan siitä, että kuuset ovat olleet täynnä käpyjä. Mutta eipä se silti kivalta tuntunut, kun kisu tuon saaliin toi....

Vajaa viikko sitten Artisokkaa pisti jokin. Ötökkä, ruusun piikki, tikku... en tiedä. mutta se tulehtui pahasti. Yhden päivän aikana käsivarteen nousi valtava patti. kuvasta ei edes näe kuinka iso turvotus alue oikeasti oli ja mätä paise kasvoi vielä tämän jälkeenkin. Patti oli enemmän kuin käsivarren leveys ja mätä paise ehkä 2 cm halkaisijaltaan. Hyvin kiiltävän pinkeä. Lääkärissä piti käyttää ja sai antibioottikuurin. Paise puhkesi parin päivän päästä ja turvotus laski. Johtui kyllä myös lääkkeestä. Vieläkin on melko iso ja nyt se patti on ihan kova. Kuuri taitaa loppua huomenna. Katsotaan joudutaanko viemään takaisin lääkärille.
Tämä taisi olla vasta toinen antibioottikuuri pojalle. On kohta jo viisi vuotias. Melko terve ukko.
Hiukan tapaturma-altis tosin :D Usein liikaa vauhtia, liian vähän harkintaa...

3 kommenttia:

 1. Rankkaa olla tyttökisu, kun täytyy kollillekin kantaa ruokaa :) Meillä kissat saa kanssa olla vapaana ja naapurit tykkäävät. Ihan oikeasti! Ovat tulleet sanomaan, että kissat saa kulkea vapaasti. Ja mitä useampi tapettu rotta/hiiri pihaan ilmaantuu, sen tyytyväisempiä ollaan. Myyrät, hiiret ja rotat pidetään hyvin kurissa ja hyvä niin. Parempi tapettu rotta pihassa kuin elävä rotta lastenvaunuissa. Yksi naapuri on tehnyt ihan varta vasten kulkuaukon ulkorakennuksen oveen, että meidän kissat kävisivät saalistamassa hiiret. Että on niistä hyötyäkin :)

  VastaaPoista
 2. Meiän kissat on myös vapaana (tää ei kyllä oo taajama-aluettakaan), naapurissa on kissa myös vapaana.
  Hiiriä pyydystävät ja valitettavasti joskun linnun,mistä torun niitä ja sanon että linnut on meiän kavereita :) Mahtavatko ymmärtää :D Oravia ei täällä näy, pelkäävät varmaan meiän koiria.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista. Kyllä se minusta on kissan työtä pitää jyrsijät loitolla. Minusta se on parempi ja luonnollisempi tapa kuin loukku saatikka sitten myrkky. Tosin kellriin on melkein joka syksy pakkasten tultua pakko viedä loukku, jos hiiret alkavat nakertaa juureksi. Kissoilla kun ei ole mitään pääsyä kellariin.
  Tänä aamuna oli taas yhden pikkulinnun höyhenet rappusilla, se on kyllä valitettava varjopuoli :( No hyvitykseksi syötämme lintuja talvella.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...