torstai 9. toukokuuta 2013

Remonttikuvia

Ennen meillä oli talon takana tuollainen "terassi". Tyhjää tilaa olohuoneen lattian alla. Lattia oli ihan jääkylmä. "Terassi" toimi jonkinlaisena kesäkeittiönä. Siinä oli kaasugrilli ja pöytä. Talvisin kaikkea epämääräistä kamaa. Pyykkinarut myös kulkivat katoksen päästä päähän.

Nyt tilaan on laitettu harkoista sokkeli ja vanhoista ikkunoista lasiseinä. Vasemmalla näkyy nyt ihan umpiseinää, jossa on villat välissä. Tässä on nyt varastokoppi. Kylmä sellainen, koska eihän tuo betonitolppa mitään eristä. Tähän tulee vielä ovi, mutta sopivaa ei ole tullut vielä vastaan runsaista etsinnöistä huolimatta. Pitää vissiin ostaa kaupasta uutena... Ikkunat on muuten työpaikkani vanhoja. Tosin ei sieltä suoraan, vaan ovat olleet yhden miehen varastossa siinä välllä. Olohuoneen lattian alle muuten lisättiin eristystä vaikka kyllä siellä oli parikymmentä senttiä ekovillaa. Toivottavasti nyt lämpenee.

Ennen kesäkanila.

Nyt varasto.
Tästäkin vielä ovi puuttuu. Tässä oli ennen "lattiana" vanhoista punatiilistä ladottu "laatoitus. Nyt on valu ja painekyllästettyä puuta, kun entajunnut sanoa, ettei saa olla kyllästettyä. Mies ei tajua (eikä tiedä, kun ei kiinnosta) näitä myrkkyjuttua. Pitäisi muistaa aina kaikki rautalangasta vääntää. Pidin puhuttelun. Olisi pitänyt olla lehtikuusta. Olen ollut alkuviikon töissä kun täällä on hääräilty... Voi olla vähän kiittämätöntä narista jälkeenpäin.

Talon päädyssä sokkeli on muurattu harkoista ja se on ollut koko 9 vuotisen asumisemme ajan vähän viimeistelemättömän näköinen. Tosin ei sitä enää oma silmä huomannut. Nyt seinä on tasoitettu ja toiseen pikkuikkunaankin on laitettu pelti. Sekin on puuttunut kai aina.
Mies alkoi haaveilla, että tähän päätyyn rakennettaisiin pikku terassi. Ovihan sille on jo valmiina. On jäänyt edellisiltä asukkailta tekemättä. Voi olla, että joskus tämän teetämmekin. itse emme osaa. Pitää sitten muistaa tuo painekyllästysjuttu taas... huoh...

Aloin muuten katsella sillä silmällä taloa, että tuolta pilkistää vintin pikkuikkuna. Vintille voisi tehdä lapsille huoneet. Täyttä asumiskorkeutta sinne ei saa, mutta säilytys- ja makuutilaa kuitenkin. Nyt pitää tunnustaa, että olen asunut 9 vuotta tässä, enkä ole koskaan uskaltanut mennä vintille. Pitäisi mennä metallitikkailla. Toisen puolen päädyssä ulkopuolella on pieni luukku, josta sinne pääsee. Pitäisköhän rohkaistua? Isäntä on kyllä joskus ottanut kuvia sieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...