perjantai 3. toukokuuta 2013

Kevätkeitto

Kaivelin, kääntelin, tongin ja pääasiassa ihmettelin ja haahuilin kasvimaalla tänään illemmalla.
Sieltä löytyi kaikenlaista syömistä, joista päätin keittää kevätkeittoa.

Näin siinä kävi:


Löysin mustajuurta, kaurajuurta ja maa-artisokkaa.
Pesin.
Kuorin.
Keitin.
Muussasin.
Lisäsin vajaan teelusikallisen ruususuolaa.

 

Löysin saksan kirveliä, ruohosipulia ja lipstikkaa.
Vähän revin pienemmäksi ja poistin paksut varret.
Muussasin sauvasekoittimella sekaan.

Ajattelin vielä lisätä kermaa tai maitoa, mutta maistoin ja totesin, ettei tarvitse.

Oikeasti olin aika ennakkoluuloinen. Mutta maku yllätti. Tämä on hyvää.

Tällaisia kasveja kasvimaalla pitää kasvattaa.
Monivuotisia ja sellaisia, mistä saa satoa keväälläkin.
Pihalta pitäisi löytyä koko kasvukauden ajan syömistä.
Mieluummin vähän sen ulkopuolellakin.
Ja tietysti pitää säilöä.
Paljon.
Olen koko ikäni varautunut pula-aikaan.
Ihan hörhöä sanovat läheiset.
No joo, onhan se aika hörhöä :D Myönnetään.
En voi varmaksi tietää, että jokin paha kriisi iskee.
Mutta ei ne minulle hymähtelijätkään voi varmaksi tietää etteikö iskisi.
Parempi varautua kuin katua.
Mutta on kiva harrastaa sellaista, mikä tuntuu myös hyödylliseltä.


Ukot kävivät katsomassa katiskan.
Huomenna maistellaan kalaa.
Muutama hassu ahvenen sintti.
Siivosin ne kuitenkin.
Tämä on kuitenkin kohtuullisen harvinaista herkkua meille.
Ahvenen kutu on alkamassa.
Luultavasti saamme pian enemmänkin näitä.

8 kommenttia:

  1. Ai, kun mahtavaa! Tämä on juurikin syy miksi pidän blogistasi ja tykkään sitä lukea! Kaurajuurta, mustajuurta jne. Vautsi :)! Tuohon on itsellänikin pyrkimys!

    VastaaPoista
  2. Vau! Tuollaista keittoa minäkin toivonmukaan vielä joskus pystyn tekemään. Varautuja olen minäkin :)

    VastaaPoista
  3. Ihana keitto! Ja vaikka kävisi niin hullusti, ettei sitä kriisiä ihan vielä tulisikaan, onhan silti hienoa kun ei ole pakko ajaa kauppaan ruokaa saadakseen! Tykkään!

    Sulla on kyllä lipstikka hyvässä paikassa. Täällä vähän nenäänsä näyttää vasta, mutta lehtiä ei vielä ole ollenkaan. Saksankirveli sentään näyttää samalta kuin sulla.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kannustavista kommenteistanne :) Suosittelen kyllä lisäämään kasvimaalle tämäntyyppisiä kasveja. Ei minulla niitä ihan älyttömästi ole (paitsi kohta tuota artisokkaa kyllä on...), mutta kuitenkin noin niin kuin ajatuksen takia kasvatan.

    Kyllä, yrttimaani olen onnistunut sijoittamaan aika hyvin. Sieltä nousee satoa aikaisin ja moni kasvi talvehtiikin tosi hyvin mm. salvia ja timjami. Meillä on hyvä mikroilmasto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taisi salvia kuolla viime talvena, mutta ihmeen kaupalla se on sinnitellyt monta vuotta vastoin odotuksia. Timjamit näyttävät aina tähän aikaan kuolleilta, mutta ainakin osa niistä herää kuitenkin kevään edistyessä taas henkiin. Sähän voisit laittaa postauksen yrttimaan oikeasta sijoittamisesta tontille!

      Poista
    2. :D Oisko mulla mitään sanottavaa siihen oikeasti? Jos mulla jotain onnistuu niin se on kyllä ihan hyvää tuuria. En minä mitään tiedä, ihan mutulla mennään :D

      Poista
  5. Huippuhienoa ja mahtavaa. Minulla ei ole vielä, kuin muutama yrtti ja raparperi. Olen yrittänuyt metsästellä maa-artisokan mukuloita, mutta tuntuu, että kaikki ovat sen juuri nyt hävittäneet puutarhoistaan. Täytyy jatkaa etsintöjä.

    VastaaPoista
  6. Se on kyllä vähän kakspiippuinen kasvi. Se voi vallata tilaa ja levitä ihan hirmuisella vimmalla. Sato saattaa olla ihan mahtava, mutta se ei oikein hyvin säily kellarissa ja minä ainakin tympäännyt sen makuun, jos paljon syö. Ei sikäli ole perunaan verrattava, siihen kun en kyllästy vaikka usein syön. Vaikka toisaalta tottumiskysymys, miksei voisi syödä samaa ruokaa joka päivä kun on joku tietty satokausi menossa...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...