perjantai 31. toukokuuta 2013

Retiisi ja rucola

Ei mulla mitään varsinaista asiaa.
Olenpahan vaan blogikoukussa.
Ja se pakottaa tuottamaan täytepostauksia :D


Kurkkasin tänään juures harson alle. Porkkana komeasti taimella. Punajuurikin, paitsi itänyt liian harvakseltaan. Täytyy tehdä paikkauskylvö. Retiisit on syötävän kokoisia.

Rucola syömistä vaille valmista kasvihuoneessa. Tomaatti kukkii. Kaalin, kurkun ja kurpitsan taimet pitäisi istuttaa. Paitsi, että kaivuri on vielä pihalla ja sen täytyy kulkea kasvimaan päältä pois, joten loput kylvöt ja istutukset odottavat sitä.

Eksoottiset uutuuskokeilut yllättivät. Mansikkakoisossa monta kukkaa ja yksi iso raakile. Luulen sen olevan raakile. Näyttää pieneltä vihreältä paperilyhdyltä. Viidakkokurkussa monta pientä kurkun alkua. Viime kesänä ne eivät kasvaneet pikkualkuja pidemmälle.

Artisokan kanssa poimimme kuusenkerkkiä. Meinasivat jo kasvaa liian isoiksi. Monessa blogissa on keitetty kerkkäsiirappia. Siksi itsekin innostuin taas. Kerkät ovat nyt kylmässä vedessä yön yli. Huomenna keitellään.

Alkuviikosta tein raparperichutneytä.

Olen ollut tällä viikolla 3 tuntia töissä. Pidän pois ylitöitä. Ihan kesälomalta tuntuu :)

Eilen ykkösellä oli ihana pikkuruinen hyötypuutarha kaupunki parvekkeella. Hyvin inspiroiva, vaikka itsellä onkin tilaa huikeat 2000 neliötä.

3 kommenttia:

 1. Katsoinpa itsekin tuon jakson. Jostain syystä, minua inspiroi enemmän tuollaiset parveke tarhat ja pieneen pihaan laitetut kasvimaat ja muutenkin tehokas neliöiden käyttö, vaikka meilläkin tilaa on ihan riittävästi ettei niiden neliöiden kanssa ole niin justiinsa.

  VastaaPoista
 2. Minulla vähän sama juttu. Joku noissa pikkutarhoissa viehättää. Niihin verrattuna meillä on paljon tilaa, mutta oikeasti olen tosi turhautunut siihen, ettei meillä ole oikeasti tilaa viljellä ja kasvattaa niin paljon kuin haluaisin. Mutta pitää yrittää hyötykäyttää nämä pienet neliöt mahdollisimman tarkkaan. Kasvimaallehan nämä riittävät vallan mainiosti, mutta eläinten pitäminen tekee tosi tiukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä lisäykseksi edelliseen noista eläimistä... Naapurit on kyllä ihan iloisia kun olemme niittäneet heidänkin ojan penkat, marjapensaiden aluset ja joutomaat lampaille. Eli ainahan sitä voi yrittää levittäytyä naapurinkin tontille :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...