sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kynttiläpäivä

Tänään on ollut taas sellainen vätystyspäivä... Ihan kertakaikkiaan veto pois. Aamulla kävin kahden nuoremman lapsen kanssa pyhäkoulussa. Esikoinen ja isäntä ja esikoisen yövieras olivat kotona. Pojilla oli ollut kivaa. Pyhäkoulussakin oli ihan mukavaa. Lasten serkku oli siellä myös ja mummo. Mutta kun tulin kotiin, oli hirveän ärtynyt. En jotenkin jaksaisi käydä missään. Alkaa väsyttää. Iltapäivällä kävi nuorimman kummitäti kylässä. Oli mukava nähdä. Kun vieraat lähti, isäntä haki pizzaa ja kebabin kylältä. Yleensä roskaruoka alkaa väsyttää ja tulee vielä huonompi olo, mutta tällä kertaa piristyin. Ja sain yllättävän inspiraation. Tein vähän kierrätysaskareita. Tällaista tuli:Sulatin muutaman punaisen kynttilän pätkän vanhassa kattilassa miedolla lämmöllä. Olin joskus löytänyt kirppikseltä sydänlankoja ja noita tuollaisia metallijuttuja langan päähän, mitä lien nimeltään. Hinta oli ollut 30 senttiä. Kirppikseltä, ilmaiskorista, on myös nuo vähän lohkeilleet arabian kahvikupit. Teippiviritelmät pitävät sydänlangat paikoillaan, muuten ne kaatuisivat vinoon sulassa steariinissa.
Sulaa steariinia jäi yli, joten päätin kokeilla sytykeruusujen tekoa. Luulin touhua vaikeammaksi kuin se oli. Kananmunakenno revitään vain palasiksi ja siitähän niitä ruusuja sitten syntyi. Alemman puolen kuppeihin laitetaan kannesta revittyjä ja hieman rullattuja suikaleita. Sitten kastetaan steriiniin. Ja valutin sitä myös ruusujen päälle, että sain kaiken liemen käytetyksi.

Minulla on se projekti tavaran vähentämiseksi. Vaikka tässä teinkin uusia esineitä niin tavallaan kyllä vähensin varastojani. Niihin kun tuppaa kertymään kaikenlaista... munakennoja, kynttilänpätkiä, parittomia rikkinäisiä kahvikuppeja, muita sekalaisia kirppislöytöjä...

Olen aiemminkin muuten kirjoittanut kynttilöiden tekemisestä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...