tiistai 3. joulukuuta 2013

Vapaapäivä; väsymystä, villasukkia ja vanhaa piimää



Minä mitään siivonnut tänään. On ihan veto pois. Ollut koko päivän. Pariin otteeseen olen jopa maannut sohvalla, mitä en ole pitkään aikaan harrastanutkaan. Olen katsonut tänään myös aika paljon telkkaria.
Ja siinä ohessa sain valmiiksi yhdet pienet villasukat ja aloitin toiset. Mutta minulla kipeytyy niskat neulomisesta. Ja kylmästä. Ja epäilen, että viime viikon nokkakolarillakin on osuutta asiaan, sillä eilen minulla oli vaikeuksia kääntää päätä oikealle. Tänään on ollut ihan paha olo ja se varmasti on ollut niskoista johtuvaa.

Löysin jääkaapista viikko sitten päivättyä piimää. Piimähän ei ihan helposti pilaannu, mutta ei se silti oikein houkutellut juomaan sellaisenaan. Päätin tehdä pitkästä aikaa ohrarieskaa ja piimäkakkua. Koska piimää oli litra ja kakkuun meni vain kolme desiä oli pakko tehdä myös rieskaa. Mutta koska rieskaan tarvitsee litran piimää, oli minun pakko jatkaa rieskataikinaa kahvikermalla. Mikä ei kyllä tietenkään haitannut yhtään, koska sehän vain paransi makua.

Piimäkakku on maailman helpoin kakku. Ei tarvita munia, eikä tarvitse vatkata mitään. Riittää, että ensin sekoittaa kuivat aineet keskenään ja sitten mittaa joukkoon nesteet ja rasvan. Sitten vaan paistetaan 170 astetta noin tunti. Minulla ei oikein ole kuivakakkuvuokia, joten paistoin irtopohjavuo'assa.

Ohje:

200 gsulaa voita
6 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
2 tlsoodaa
1 tlneilikkaa
1 tlkanelia
1 tlinkivääriä
3 dlrusinoita
3 dlpiimää
2 dl
siirappia


Sikäli poikkesin ohjeesta, että laitoin rusinoiden tilalle taloussuklaan palasia. Meillä syödään vain kylmiä rusinoita. Nehän menee ihan pilalle, jos ne paistaa. Eli ei siis rusinoita pullaan, kakkuun, maksalaatikkoon... Syötiin lasten kanssa puoli kakkua iltapalaksi. Toinen puoli menee varmaan aamupalaksi :D

6 kommenttia:

  1. Moi Mammukka,

    Kivaa, että jaksat kirjoitella tätä joulukalenteria. Surkuttelin hieman, kun ei tullut tälle vuodelle hankittua joulukalenteria lainkaan, mutta onneksi voin käydä lukemassa siun kalenteria:).

    Voi harmitus tuo teidän nokkakolari, käy ehdottomasti tarkistuttamassa niskat lekurilla, jos kipu niissä jatkuu...Onneksi kuitenkin onni (tai enkelit) oli matkassa mukana ettei kukaan loukkaantunut pahemmin:).

    Valoisaa joulukuun alkua ja voimia töihin sekä kodin joulupuuhasteluihin:)!

    T:Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit taas vierailulla :) Hyvää joulun odotusta sinulle

      Poista
  2. Voiskin tehdä pitkästä aikaa piimäkakkua ja rieskaakin vois tehdä...mikähän siinä on kun ei ikäänkuin muista tehdä tollaisa "erkoisempia" juttuja, vaik ois aikaakin...menee vaan tavallisella rutiinilla...

    VastaaPoista
  3. Ja oikeastaan nämähän on aika pika leivonnaisia sikäli, että kumpaakaan ei tarvitse erityisesti vatkata tai vispata. Riittää, että sekoittaa aineet ja laittaa uuniin. Yleensä mullakin menee aika samoja rutiineja noudattaen, harvoin tulen leiponeeksi varsinkaan maikeita.

    VastaaPoista
  4. Tosi typerää!!! Missähän ne ohjeet näihin piimärieskaan ja kakkuun ovat?????
    Ehdottomasti vaikein haku ikinä on piimäohrarieska!
    Ei sit löytynyt tästäkään ohjetta!!!!! Sanoisinko prkl ja piimä laitetaan varmaan viemäriin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossahan tuon kakun ohje on. Ääliömäistä tulla tänne kiroilemaan. Niinku se nyt miun vika ois, jos et löydä ohjetta. Yleensä oon aika asiallinen vastatessani kommentteihin. Mutta ystävä hyvä, sitä saa, mitä tilaa. En tiiä miksi edes vaivaudun, mutta tässä sulle ohje:

      1 l piimää
      2 dl rikottuja ohraryynejä
      1 muna
      1tl suolaa
      1dl vehnäjauhoja

      Liota ryynit yön yli piimässä.
      Seikoita kaikki ainekset.
      Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle tai voidellu uunipannulle.
      Paista 200 asteessa kunnes pinta on pikullinen. Oisko joku 50-60 min.

      Ja kun siä oot noin hiivatin lyhyt pinnainen otus. Osta Rapion ryynejä ja tee niiden ohjeella niin ei tarvii yön yli oottaa.

      Siihenkin mulla on ohje, mutta jos löydät niitä kyseisiä ryynejä luultavasti löydät ohjeenkin :-)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...