lauantai 7. joulukuuta 2013

Tonttuja ja torttuja

 Itsenäisyyspäivänä ilmestyi tonttu kurkkimaan keittiön ikkunasta. Sipulista se oli alkuun vähän jännitävä ja sitä piti monta kertaa käydä katsomassa. Tiedetään, onhan tuo aika järkyttävän mauton joulukoriste :D Yliampuva suorastaan. Mutta juuri siksi se onkin niin hieno. Se oli pakko ostaa kirppikseltä vuosia sitten.
 Samaan aikaan kun tonttu aloitti kurkistelut, meillä sisällä keittiössä tehtiin torttuja. Mammukka sai vain sivusta katsella. Selleri oli oppinut 4H-kerhossa torttujen teon ja asiantuntevasti opasti pienempiä. Artisokka leikkasi ja taitteli. Sipuli annosteli hillon.
Ja hienojahan niistä tuli. Ja ihan joulutortun makuisia, mikä lienee se päätavoite.

Tänä aamuna pihahommissa. Artisokka meni mummolle yökylään. Isäntä kaupunkiin jouluostoksille. Mammukka, Selleri ja Sipuli ulkoili. Selleri kolasi lunta. Oikeasti poika teki kokonaan yksin tämän päiväiset lumihommat. Ei mikään turha jäbä :) Iltapäivällä Sellerille tuli ensimmäistä kertaa kaveri yökylään. Tänään on ollut mukava päivä. Meillä muuten isäntä hoitaa jouluostokset. On hoitanut jo kauan. Minä en oikein kestä shoppailua. Tulen kaupoissa kierrellessä vihaiseksi. Ja olen paljon nuukempi kuin isäntä. Sen takiakin hän haluaa ostella yksin. Vältämme riidan näin.

4 kommenttia:

 1. Voi, teillä joutuu lumitöitäkin jo tekemään. Meillä on justiinsa sen verran nyt lunta, että näyttää kunnolla talvelta. Hauska tuo tonttu, sopisi meidänkin ikkunaan tuollainen. :) Ja samat on fiilikset shoppailusta. Eilen juuri käytiin jouluostoksilla ja kyllä sieltä oli ihana päästä nopsaan takaisin kotiin. Eikä tee mieli lähteä toiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä joutuu jo lumitöihin. Linkoustraktorikin on jo kaksi kertaa käynyt tien avaamassa. Oli ihanaa kun oli pitkä lämmin syksy, mutta kyllä lumi tuo mukanaan valoa ja puhtautta. Shoppailu kirppiksillä on kivaa, mutta tavaratalot ja marketit on aika kauheita... Olen hankkinut monta lahjaa lapsille kirppareiltä tänä vuonna. Nuorin ainakaan ei vielä ymmärrä, onko uutta vai käytettyä.

   Poista
 2. Meidän kodinkoneliikkeen tikapuilla roikkuu samainen joulupukki joka vuosi, valaistu sellainen, onko tuossa valot? Ensimmäisen kerran kun näin sen, niin kyllä pelästyin!

  VastaaPoista
 3. Ei, tässä versiossa ei ole valoja. Onneksi :D Meillä ei muutenkaan oikein ole jouluvaloja. Ehkä aattona kuuseen ja yhteen ikkunaan. Poltan mieluummin kynttilöitä ja ulkotulia :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...