sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Palmusunnuntain pakinoita


Mä unohdin kylvää rairuohot ja hakea onnenpensaan oksia maljakkoon kukkimaan. Vieläköhän ne ehtisivät pääsiäiseksi...? Palmusunnuntaiksi eivät ehtineet. Mutta versoja meillä pukkaa. Kylvin tuollaiseen muoviseen lootaan, joka on 3:n paprikan pakkaus, vihanneskrassia ja sinappia. Olin joskus ostanut sinapinsiemeniä tuollaisen ison laatikollisen ja käyttänyt niitä säilykkeiden mausteena. Vasta viime viikolla tajusin, että nehän on samanlaisessa paketissa kuin krassin simenet, eivätkä ilmeisesti mausteeksi tarkoitettuja vaan idätykseen :D No eipä se mitään, samoja siemeniähän ne ovat molempiin tarkoituksiin. Koskaan ennen en ole tehnyt sinapista versoja. Tosi vahvan makuisia! Minusta maistuvat samalta kuin se yksi rikkaruoho, olisiko lutukka nimeltään. Jostain syystä lapsena söin niitä... Hassu makumuisto.

Aiemmin kerroin näistä kirjoista jotain:

Elävän ravinnon kirjassa kerrotaan sinapin idätyksestä ja Kotipuutarhassa muistutetaan, että kesällä kannattaa kylvää krassin siemeniä ja antaa niiden kasvaa ja tehdä siemeniä seuraavaan kevään versoja varten. Enpä ole tullut ikinä ajatelleeksi. Tulla krassin siemissä omavaraiseksi. Samanhan voi tehdä sinapin kanssa. Saisi maustesinapitkin omasta maasta. Ainakin teoriassa. Täytyypä kokeilla käytännössä. Tuo Kotipuutarha kirja on ihan loistava. Löysin siitä itselle kaksi uutta vihannesta ja toista kasvaa meidän pihassa! En vihannekseksi tiennytkään. Ei varmasti moni muukaan. Postaan siitä myöhemmin erikseen. Jännä kasvilöytö! Ansaitsee oman otsikon.

Tässä oli tekstiä, jossa kerroin jotakin omasta elämästäni. Ja tässä oli Tiinan kanssa hyvä keskustelu aiheesta. Kiitos Tiina siitä :) Tulin nyt kuitenkin siihen tulokseen, että tietyt asiat elämästäni rajaan kuitenkin blogin ulkopuolelle. On asioita, joita en sitten kuitenkaan voi täällä oikeasti avata syvällisesti ja elämässäni on mielipiteitä ja arvoja, joita en sitten ehkä olekaan valmis jakamaan ja perustelemaan. En tarkoita, ettenkö ole asioideni takana tai varma niistä. Olen erittäin varma, mutta tämä on foorumina ihan väärä niiden aiheiden käsittelyyn. Huomasin, että itse ylitin tietyn rajan. Kerroin itsestäni liikaa. Haluan kuitenkin tietynlaista pinnallisuutta ja nimettömyyttä blogissani. Pysyttelen täällä edellen näiden valitsemieni aiheiden parissa ja avaan siviiliminääni ihan kehyesti vain :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...