perjantai 22. maaliskuuta 2013

Muikkupaisti

Tästä ei ruuan valmistus enää paljon helpommaksi voi mennä, mutta mikään kaunokainen tämä ruoka ei kyllä totisesti ole. Meidän suunnalla Saimaan rannoilla tehdään muikkupaistia. Tosin minä en ole minkään sortin rannoilta kotoisin, enkä kovin sinut kalojenkaan kanssa. Mikä lienee näillä seuduin perin outoa. Eli ihan oikeasti en tiedä, miten tämä ruoka oikeasti tehdään. Minä tein sen nyt näin:

Ostin kaupasta puoli kiloa pieneiä muikkuja.

Perasin muikut.

Laitoin kuumalle valurauta pannulle n. 300 g saksilla pätkittyä amerikan pekonia.

Laitoin sekaan muikut ja pari-kolme ruokalusikallista voita. (ja ripauksen suolaa. Voi jättää poiskin, voissa ja pekonissa on suolaa. Myös sipulia voisi lisätä. Minä en lisännyt.)

Paistoin kypsäksi.

Tarjosin perheelle perunamuussin kanssa.

Viime keväänä kun saimme paljon ahvenia katiskalla, tein ahvenpaistia. Ahvenia täytyy vain perata hieman huolellisemmin, kun ruodot ovat kovempia ja piikkisempiä. Tai riippuu tietysti vähän kalan koosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...